Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Bravo, Dinamo! Acum e cazul să joci și fotbal

Răzvan Ioan Boanchiș, editorialistul FANATIK, a pus sub lupă mega succesul lui Dinamo, care e cu un pas în Liga 1 după 6-1 la barajul cu FC Argeș.
30.05.2023 | 10:49
Editorial Razvan Ioan Boanchis Bravo Dinamo Acum e cazul sa joci si fotbal
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Bravo, Dinamo! Acum e cazul să joci și fotbal. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiș a analizat într-un editorial marca FANATIK victoria de poveste a lui Dinamo din manșa tur a barajului pentru promovare/menținere în primul eșalon. „Câinii roșii” au spulberat-o cu 6-1 pe FC Argeș

Dinamo, ținută cu picioarele pe pământ de Răzvan Ioan Boanchiș: „Mi-e teamă că la anul va fi alt baraj”

În 1979, FC Argeș a bătut-o pe Dinamo cu 4-3 în „Groapă” și i-a suflat titlul în ultima etapă. Cred că în ultimele zece meciuri din Șoseaua Ștefan cel Mare, Dinamo învinsese Argeșul de opt sau de nouă ori, dar despre asta nu se scrie nimic.

ADVERTISEMENT

Nu o să apucăm, însa ar fi interesant să vedem dacă peste 44 de ani se va povesti cum a băgat Dinamo Argeșul în B. Asta e diferența dintre fotbalul vechi și marasmul de azi.

În ’79, cele două echipe se luptau pentru titlu. Acum sunt la un baraj pentru promovare/retrogradare. Fotbalul românesc este digitalizat, dar talentului și priceperii nu poți să le dai refresh dacă n-au existat.

ADVERTISEMENT

Urez succes echipei Dinamo în prima ligă, fară să mă extaziez. Cu acest lot, mi-e teamă că la anul va fi la alt baraj. Despre vechii fotbaliști se zicea ca au „magiun pe ghete”. Ăștia de azi au solzi pe ghete. Când ajunge mingea la ei, se sperie, zici că au fost prinși la braconaj piscicol.

Luni seară, dinamoviștii au avut aplomb. Totuși, în fața cui au fost ei dezinvolți? Toată România l-a injurat pe Dan Petrescu pentru ieșirea aia de la sfârșitul meciului CFR Cluj – Farul, dar fotbalagiii de la FC Argeș au fost mai hapciupalitici decât Petrescu, deși ei sunt niște anonimi. Și asta înainte de meci. Cereau bani.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii de acum nu știu că Mutu a jucat la FC Argeș”

Fotbalagiii de azi sunt născuți după ce Emil Constantinescu a călcat pe minge în cantonamentul echipei naționale. Dacă nu-l prindea Oache Piscanu, geologul Emil căuta și acum piatra filozofală prin iarba de la Săftica.

Iar Emil Constantinescu a povestit că a fost coleg cu Dobrin la FC Argeș, la copii și juniori. Dobrin era cu opt ani mai mic decât el. Totuși, domnul președinte știa cine e Dobrin.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de acum cred că știu câte tatuaje are Mutu, dar habar n-au că Mutu a jucat și la Argeș, și la Dinamo și a dat mai multe goluri în campionatul italian decât ei toți la un loc în prima ligă.

ADVERTISEMENT
Tags: