Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: Dinamo – CSA Steaua sau „Patrula căţeluşilor” contra copiilor de trupă

Răzvan Ioan Boanchiş scrie despre derby-ul Dinamo - Steaua. Un "poligon al parodiei", mai ales după cel mai frumos meci din Superliga: U Craiova - Farul.
06.09.2022 | 09:55
Editorial Razvan Ioan Boanchis Dinamo  CSA Steaua sau Patrula catelusilor contra copiilor de trupa
Dinamo - CSA Steaua sau „Patrula căţeluşilor" contra copiilor de trupă
ADVERTISEMENT

CSU Craiova – Farul 4-3, cel mai frumos meci al campionatului, e o întoarcere în timp. În urmă cu 35 de ani şi mai bine, cel mai frumos meci al unui campionat dominat de Steaua şi Dinamo a fost Corvinul – Sportul Studenţesc 4-3.

Răzvan Ioan Boanchiş: „De pe versanţii frumuseţii să coborâm pe poligonul parodiei“

Şi atunci, şi acum, oaspeţii au condus cu 3-1. Şi atunci, şi acum, pe sau lângă teren a fost Hagi. Cel mai bun de pe teren în partida pierdută la Hunedoara. Hagi e un mesager al renaşterii şi când pierde.

ADVERTISEMENT

De pe versanţii frumuseţii să coborâm pe poligonul parodiei. Săptămâna asta se va juca, în liga a doua, un fel de Dinamo – Steaua.

Răzvan Ioan Boanchiş, înainte de Dinamo – CSA Steaua: „A ajuns „”Patrula căţeluşilor”“

Dinamo a ajuns „Patrula căţeluşilor“ – serial de desene animate. Echipa este susţinută financiar de suporteri şi acest lucru mi se pare înălţător. Se zice că un suporter adevărat sprijină echipa la greu. Domnii din DDB o susţin şi la ridicol.

ADVERTISEMENT

Oamenii au zis răspicat: „Orice potenţial investitor trebuie să discute cu noi!“. Bineînţeles. Un investitor care se respectă o să vorbească direct cu DDB dacă vrea să dea admitere la Arte Plastice şi doreşte ca maeştrii să-l înveţe cum se aplică plăcuţe suedeze pe faţadele blocurilor de pe Bărbu Văcărescu. Plus că orice magnat e zăpăcit să aibă 20.000 de asociaţi care să-i ceară socoteală pe banii lui.

Singurii care au obţinut rezultate, inclusiv internaţionale, după 2000 şi pot salva Dinamo sunt N. Badea şi Borcea. Mă confirmă statistica şi numărul de jucători (peste 50, poate peste 70) oferiţi echipei naţionale. Nu vă ambalaţi, nu vor veni! E greu să construieşti printre ziduri pline de graffiti mobilizatoare.

ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiş, înainte de Dinamo – CSA Steaua: „Armata Română nu mai are copii de trupă, dar vrea să aibă copii de mingi“

Dinamo ca Dinamo. Se află între Spitalul de Urgenţă şi Circ  – această constatare strict topografică devenită perlă spirituală îmi aparţine, deşi presa a atribuit-o şi altora.

De partea cealaltă, neantul. Steaua s-a transformat în două acronime (CSA şi FCSB), iar Armata Română nu mai are copii de trupă, dar vrea să aibă copii de mingi. Militarii se pricep şi la Medicină, au dovedit-o în timpul pandemiei, aşa că fotbalul e o joacă pentru nişte savanţi de talia lor.

ADVERTISEMENT

Când îl mai aud pe câte unul care zice că Steaua din liga a doua e adevărata Steaua, închid fereastra, ca să nu năvălească Baronul Munchausen şi să mă certe că mă iau de prietenii lui.

ADVERTISEMENT