Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: „Domnul Rotaru și umbra”

 De 50 și ceva de ani, Craiovei nu i-a lipsit fotbalul nici când era în Liga 2 Casa Pariurilor. Craiovei i-a lipsit împăcarea.
20.09.2022 | 11:05
Editorial Razvan Ioan Boanchis Domnul Rotaru si umbra
Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: „Domnul Rotaru și umbra”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu sunt doar doua Craiove în SuperLiga. Conflictele și taberele sunt mai multe decât războinicii simpli.

Răzvan Ioan Boanchiș: „Domnul Rotaru să-și vadă doar de afacerile sale”

Universitatea Craiova a învins FCSB. Ar fi un bun prilej pentru domnul patron Rotaru să-și vadă doar de afacerile sale. A ales bine antrenorul.

ADVERTISEMENT

Rădoi e băiat deștept. Dar problemele domnului Rotaru nu apar când alege antrenorii. Problemele apar când îi dă afară sau îi face să plece.

I-a avut pe Pițurcă și Cârțu. Sorin Cârțu și Săndoi au luat echipa de la retrogradare, au dus-o în cupele europene, iar domnul Rotaru le-a zis pa. Mai e o problemă legată de Sorin Cârțu. Fotbalistul Cârțu a luat campionatul, a jucat în cupele europene și în echipa națională.

ADVERTISEMENT

Despre Sorin Cârțu: „De ce a fost pus președinte?”

Antrenorul Cârțu a caștigat campionatul, a fost în cupele europene cu mai multe echipe și a stat pe banca unei formații din străinatate. Și atunci de ce a fost pus președinte? Dacă nu mai antreneaza, îl pui director tehnic.

Am și o poveste cu domnul Rotaru. Aici „poveste” poate fi în sens strict de basm. Și poate că povestea a mai apărut în presă și eu n-am aflat.

ADVERTISEMENT

Se zice că multilateralul domn Rotaru a plonjat în oceanul cunoașterii fotbalistice și a făcut analiză unui meci disputat în nocturnă. Imediat și-a dat seama că pe un jucător advers nu îl ținea nimeni. Observația ar fi fost corectă, dacă filmarea pe timp de noapte nu i-ar fi jucat feste.

„Bârfitorii pretind că domnul Rotaru s-ar fi supărat pe cameraman”

Nu era un adversar. Era o umbră. O umbră la propriu, nicidecum o umbră în sens metaforic. Se profila o umbră pe gazon. Bârfitorii pretind că domnul Rotaru s-ar fi supărat pe cameraman, fiindcă acesta ar fi trebuit să filmeze dintr-un unghi de 65 de grade. Nici 60, nici 70. Fix 65.

ADVERTISEMENT

Poate că nu-i adevărat ce am scris, poate că am fost mințit și îi datorez scuze domnului Rotaru. Dar într-o lume în care autenticul depășește ficțiunea, asta ar însemna că mincinosul meu să aibă o fantezie demnă de Premiul Nobel.

Sud-americanii realismulului magic (Garcia Marquez, Borges, Vargas Llosa) erau băieți de mingi pe lângă mincinosul meu.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova: 2,05 este cota pentru ”1 solist și sub 2,5 goluri” la U Craiova – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT