Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Elon Musk și trosbalul românesc

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș a făcut o comparație, în stilul caracteristic, între sosirea fantomă a lui Elon Musk în România și fotbalul mioritic.
01.11.2022 | 10:31
Editorial Razvan Ioan Boanchis Elon Musksitrosbalulromanesc
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Elon Musk și trosbalul românesc. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ziariștii se izmenesc. Le pare rău că au greșit știrea cu Elon Musk la Bran. La Stan și Bran. În urmă cu vreo zece ani, se făcea selecția pentru o emisiune neconvențională despre fotbal, la un post de sport.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: „Atunci s-a terminoiu cu trosbalul românesc”

Printre participanți era și Bobonete, consacrat ulterior în Las Fierbinți. Luna august, torpoare, toată lumea în pantaloni scurți. Bobonete avea/are pe o gambă un tatuaj cu Bran – Oliver Hardy din “Stan și Bran”.

ADVERTISEMENT

Cineva l-a întrebat de ce nu și-a tatuat ceva și pe celălalt picior. “Ce să-mi tatuez?” Ne gândeam la Stan, logic. La care Dan Capatos i-a spus lui Bobonete: “dacă pe un picior e Bran, pe ălălalt trebuie să fie Moeciu.”

Eu cred că Elon a fost măcar la Moeciu, dacă nu la Bran, dar e mai rapid și decât caprele negre, așa că nu-l puteau prinde vameșii, securiștii sau presă. N-au greșit ziariștii cu nimic. Ei au greșit când au susținut New FRF, în martie 2014. Atunci s-a terminoiu cu trosbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Nu mai intru în detalii despre trecut. Să vorbească prezentul! Țineți minte că ni se vorbea despre nu știu ce grupe sau turnee “de elită” pentru juniori? Această limba de buștean putrezit – care face limba română să sângereze pentru că sună că tablă neagră de la școală, când o ștergeam cu o hârtie mototolită – nu se folosește doar la noi.

Limba corporateza e o boală europeană și n-avem vaccin pentru ea. Într-un fel e mai bine. Auzi, elitele și copiii! Am avut și “centre de excelență”.

ADVERTISEMENT

Excelență se potrivește cu mucosii că alăptatul cu bătrânețea. Și la elitele astea, într-o grupa cu Danemarca, Belgia și Estonia, am luat un 0-3 scurt și fără nicio șansă cu Danemarca și un 0-3 foarte
scurt și cu zero șanse cu Belgia. Cu Estonia nici nu mai contează ce se va întâmplă.

Sigur că există și explicații. Pe vremuri, la loturile naționale de juniori aveam antrenori că Lița Dumitru, Răducioiu, Iovan, Cheran. Fotbaliști uriași, care aveau ce să le arate celor mici. Recent, la un lot național de juniori a excelat un domn care e frate cu președintele unui consiliu județean din Oltenia. Dolj sau Olt, am uitat, nici nu contează.

ADVERTISEMENT

Maestrul habar n-avea de fotbal, dar aducea voturi. Și noi ne certăm pentru că nu știu ce arbitru a distrus meciul Rapid – CFR Cluj și se va retrage Neluțu Varga. Mare pierdere. Pe bune, asta-i problema?

ADVERTISEMENT
Tags:
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Dovezile irefutabile ale inocenței generalului Florian Coldea ies la suprafață
Dovezile irefutabile ale inocenței generalului Florian Coldea ies la suprafață
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”