Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Răzvan Lucescu se bate cu toată mafia din Atena și noi avem meci greu cu Andorra

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș face o reverență lui Răzvan Lucescu, fostul selecționer, înainte ca România să ia startul în calificările pentru Euro 2024.
21.03.2023 | 13:49
Editorial Razvan Ioan Boanchis Razvan Lucescu se bate cu toata mafia din Atena si noi avem meci greu cu Andorra
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Răzvan Lucescu se bate cu toată mafia din Atena și noi avem meci greu cu Andorra. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mă interesează meciul cu Andorra tot atât cât l-a interesat pe Băsescu de fotbalul românesc, în urmă cu peste zece ani, când a spus la televizor „să se termine cu golanii din fotbal!”.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: „Azi, cel mai popular român din fotbalul european e un antrenor”

Adică mă interesează mult istorica încleștare a liliputanilor. Domnu’ Băsescu, ar fi fost bine ca golăncile să nu se ocupe de box și tocilarii să nu fie detașați la fotbal! În felul ăsta n-am fi avut emoții cu Andorra.

ADVERTISEMENT

A candidat Gică Popescu pentru președinția FRF – la pușcărie! Ionuț Lupescu și-a lăsat un post onorabil și comod la UEFA, dar nu l-au votat pastramagiii de la futsal și Mărioarele de la trosbal feminin. Degeaba a fost susținut Lupescu de Mircea Lucescu, Chivu și Ferguson.

Nea Mircea, nea Mircea, știți ce a spus Eminescu? „Dacă bagi un deștept între prosti, deșteptul o să pară cel mai prost de acolo”. Ce și-o fi zis alegătorul din Mucilești când l-a văzut la televizor pe Ferguson? „L-a făcut Regina Angliei Sir și de-aia nu mai pot io să mă spăl in lighean! La mine, în Mucilești, io sunt Regele Angliei!”. Mult succes în Andorra! Meci greu, valori egale, e complicat să faci diferența.

ADVERTISEMENT

În 2023, cei mai cunoscuți români în fotbalul internațional sunt antrenorii, nu fotbaliștii. Așa ceva nu prea s-a întamplat. Când Steaua lua Cupa Campionilor, ultimul despre care se vorbea era Emerich Ienei.

Azi, cel mai popularizat român din fotbalul european e un antrenor discret, cerebral și de construcție, pe care îl sabotează establishment-ul din Grecia: Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Tot ce fac atenienii împotriva lui Răzvan Lucescu e împotriva memoriei lor”

Antrenează o echipă care nu e din Atena și s-au coalizat împotriva lui cele trei forțe ateniene (Panathinaikos, AEK și Olympiacos Pireu – ultima e tot din Atena, Pireu și Atena sunt lipite), federația, combinagiii din arbitraj și presa, care e mai onestă decât la noi, adică e părtinitoare fară să se ascundă.

Este un moment de cotitură în fotbalul din Grecia. Cineva se opune Atenei. Răzvan a câștigat, a mai și pierdut pe mâna dușmanilor, dar nu cade și rezistența lui devine supărătoare. Că sa fie spectacolul total, pe Răzvan Lucescu îl injură și suporterii celeilalte echipe din Salonic. E ceva normal în Balcani.

ADVERTISEMENT

Tot ce fac atenienii împotriva lui Răzvan Lucescu e împotriva memoriei lor. După ce va pleca, ei nu îl vor uita. Îl vor ține minte cum mi-l amintesc eu pe Gianluca Vialli. Mamă, ce m-a enervat, mamă, ce gol ne-a dat în Groapă cu Sampdoria (Dinamo – Sampdoria 1-1, gol Vialli în minutul 90, am fost la meci), mamă, ce fotbalist a fost Vialli!

ADVERTISEMENT