Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Salariu de 800 de lei pe lună, dar dăm lecții despre Dinamo

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș pune tunurile în stilul caracteristic pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo.
07.03.2023 | 11:44
Editorial Razvan Ioan Boanchis Salariu de 800 de lei pe luna dar dam lectii despre Dinamo
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Salariu de 800 de lei pe lună, dar dăm lecții despre Dinamo. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

În primul deceniu al acestui secol, Dinamo a câștigat campionate și cupe, a jucat în grupele Europa League, a dat  30-40 de jucători la echipa națională și a transferat fotbaliști la marile cluburi din Europa.

Răzvan Ioan Boanchiș, critic cu Răzvan Zăvăleanu

La un moment dat, atacanții lui Dinamo s-au numit Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ciprian Marica, Marius Niculae, Florin Bratu, Ionel Ganea. Toți cu selecții în echipa națională.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au mers bine sau binișor până prin 2012 – 2013. Pe urmă știți ce s-a întâmplat, cum a fost distrus întregul fotbal românesc, iar Dinamo a suferit cel mai tare. Ultimii ani au fost un coșmar pe alocuri vesel.

Amuzant e că săptămâna trecută a avut opinii tehnice, nu de contabil, și un anume domn Zăvăleanu. Dumnealui a venit în 2021 la birouri, dar știe și ce era în vestiar, și cum a fost condusă societatea înainte.

ADVERTISEMENT

Îi spun eu cum: Badea și Cohn au susținut echipa cu contracte de mecenat. Iar din 2021 încoace s-au petrecut numai comedii. Al doilea portar câștiga 800 de lei pe lună. Cu banii ăștia cred că îi era imposibil și să ajungă la Săftica. Asta în condițiile în care ar fi avut mașină.

„Când n-ai argumente scapi mai ușor dacă taci”

Plângem că vor apărea alimentarele fără casier, în timp ce o echipă care a jucat două semifinale de cupe europene a avut jucători fără bani de benzină. Toată lumea vorbește, de câteva zile, despre acel 7-0 al lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

În 1984, Liverpool era lejer cea mai bună echipă din Europa și a jucat semifinala de Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo. Am fost la meciul retur.

Liverpool a câștigat la București în condițiile în care lui Dinamo nu i-au lipsit banii de benzină, ci trei titulari: Andone, Mulțescu, Movilă, accidentați sau suspendați.

ADVERTISEMENT

Când n-ai argumente scapi mai ușor dacă taci. Când plătești un fotbalist “de Dinamo” cu 800 de lei pe lună e bine să te ascunzi.

ADVERTISEMENT