Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Traian Băsescu, cel mai bun selecționer

Răzvan Ioan Boanchiș comentează acid, într-un editorial pentru FANATIK, situația în care a ajuns echipa națională a României.
12.09.2023 | 10:55
Editorial Razvan Ioan Boanchis Traian Basescu cel mai bun selectioner
Traian Băsescu, propunerea surpriză a lui Răzvan Ioan Boanchiș pentru naționala României! foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din martie 2014 scriu că Daciada corporatistă a învins în fotbalul românesc. Cu mențiunea că Daciada lui Ceaușescu era mai productivă pe plan sportiv decât Daciada de după 2014, care e eminamente propagandistică.

Răzvan Ioan Boanchiș: „Tricolorii, niște trotinetiști cu crampoane”

În consecință, câțiva jucatori (nu le mai dau numele, fiindcă au fost  înjurați la greu în ultimele zile) se deplasează, cu sau fară minge, pe contrasens, de parcă ar fi trotinetiști cu crampoane. Atunci să li se ia carnetele de conducere auto!

ADVERTISEMENT

Băieții n-ar merita să pună mâinile pe volan, pentru că n-au vedere periferică, ei nu știu să se uite în oglinzile laterale, iar retrovizoarele s-au desființat de la Mutu încoace. Cei pe care încă îi numim „tricolori” nu se orientează pe teren, dar noi le cerem să cunoască drumul porții.

Din păcate, chestiile astea nu se educă după majorat. Noua FRF e de fapt veche, fiindcă s-a instalat de două cincinale, așa că mulți dintre acești fotbalagii aveau 10-12 ani când au apărut „Centrele de excelență”, programul „Fotbal pe uliță”, „sustenabilitatea” și „predictibilitatea”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiș îl cere pe… Traian Băsescu la echipa națională!

Ca să înțelegem sfârșitul de azi, trebuie să revedem începuturile. În martie 2015, la un an de când au preluat Federația, domnii din FRF au scornit hapciupaliticul program „Fotbal la grădiniță”.

Pe 01.03. 2015 am scris așa în „Național”: „Fotbalul la grădiniță e ca săritura cu prăjina pentru octogenari. Gimnastica și tenisul se încep la grădiniță, nicidecum fotbalul.

ADVERTISEMENT

Un preșcolar vede doar mingea, fără a-l interesa relațiile de joc. Numai de coechipieri, de regulament, de timp și de poarta adversa nu-i pasă lui. Se bucură de minge și se duce cu ea spre mă-sa, care îl așteaptă să-i schimbe pamperșii.”

Didi Prodan, Dumnezeu să-l odihnească!, a preluat acest fragment de text pe pagina lui de facebook si a adăugat deasupra „Citiți, e foarte interesant! Fotbal la grădiniță!”

ADVERTISEMENT

În momentul ăsta, cel mai bun selecționer ar fi Traian Băsescu. Înainte de sentința din Dosarul Transferurilor, încercatul matelot a transmis, la televizor, „să se termine cu golanii din fotbal!”. Atunci să vină dumnealui la echipa națională și să facă schimbările, ca pe vremea când făcea reforme în justiție.

ADVERTISEMENT