Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Ungurii au fost mai deștepți ca noi. Ca de obicei. Bravo lor!

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș a comentat în stilul caracteristic evenimentele din weekend, când partida Sepsi - FC U Craiova a fost oprită pentru scandări rasiste.
31.01.2023 | 10:49
Editorial Razvan Ioan Boanchis Ungurii au fost mai destepti ca noi Ca de obicei Bravo lor
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Ungurii au fost mai deștepți ca noi. Ca de obicei. Bravo lor! FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât circ, câtă sofistică după strigăturile de la Sepsi – Craiova! Toți copiii de balcon din presă de zgândăreală politică s-au apucat să ne explice care-i treaba cu xenofobia.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: „Despre Chivulete cel mic n-am chef să scriu. L-a imitat slab pe Deaconu”

Românii i-au condamnat pe români. Și cei mai deștepți au fost, că întotdeauna, ungurii, pentru că au tăcut. Propagandiștii o tot țineau cu discriminarea, iar ungurii și-au
dat seama că n-a fost discriminare, ci o lucrătură între românașii guralivi. Niște băieți din galerie s-au răzbunat pe patronul Craiovei.

ADVERTISEMENT

Avea dreptate Fănuș Neagu, prin 2005, când spunea „data viitoare votez UDMR, pentru că acolo sunt oameni serioși”. Asta după ce îi martelase în anii ’90 pe aceiași oameni serioși. Azi îmi retrag și eu câteva fraze scrise în 2014.

„Udemeriștii scot mereu limba maternă – un nechezat de iapă fără grajd – în oglindă. Adică spre Puterea unde șmenuiesc legi avantajoase pentru ei de la revoluție încoace.

ADVERTISEMENT

Eternii parteneri la guvernare ai borfașilor valahi de toate extracțiile politice mai vor o esplanadă, mai vor o pădure, mai vor o universitate, important e că mai vor ceva”. I-am subevaluat. Sunt subtili.

Despre Chivulete cel mic n-am chef să scriu. Nu-i bun nici de epigon. L-a imitat slab pe Deaconu. După cazul Bricheta, Deaconu a ajuns șeful arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Câteva rânduri și despre cazul Pintilii

Dacă am ajuns la teme recurente, câteva rânduri și despre Pintilii. Pe Rădoi l-am aparat când n-avea licență. Și a ajuns antrenor la echipa națională. Pe Pintilii nu-l apăr.

Dar se face cam mult scandal pe tema asta în țară în care doctoratul se ia mai ușor decât bacalaureatul. Pe vremea mea, că să copiezi de nota 5 la o teză sau la un examen, trebuia să știi unde să cauți, în carte.

ADVERTISEMENT

Am avut colegi care nu puteau să copieze, cu manualul pe bancă, la examene aranjate. Astăzi, cine copiază cu polonicul și lopata, în loc să se furițeze printre arabescuri, ia
doctoratul.

Iar doamna Șercan, marea anchetatoare de plagiate, a scris „deontologie profesională”. E mai mult decât un pleonasm. E un neoplasm universitar generalizat. Iar noi ne inflamăm pentru fleacul Pintilii.

ADVERTISEMENT