Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: VAR și progresul din sport. Adică degenerescența societății

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș a comentat în termeni severi sistemul VAR, după faza în care Edjouma i-a pus în pericol integritatea lui Armaș.
14.02.2023 | 10:59
Editorial Razvan Ioan Boanchis VAR si progresul din sport Adica degenerescenta societatii
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: VAR și progresul din sport. Adică degenerescența societății. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Faza cu Edjouma și Armas din Voluntari – Steaua (n.r. – FCSB). Toată lumea se întreabă dacă a ridicat Edjouma turloiul până în cosmos. Și cum l-a ridicat. Dacă a fost intenție, imprudență, golăneală sau ce o fi fost. Dar nu spunem nimic despre VAR. Un sistem foarte prost, ca tot ce e artificial.

Răzvan Ioan Boanchiș critică sistemul VAR după atacul „criminal” al lui Malcom Edjouma asupra lui Igor Armaș

Am criticat această intruziune a tehnologiei în fotbal de când a apărut. Ce obligații are arbitrul vizavi de VAR? Se duce și consultă VAR doar când vrea el? Poate că nu vrea, poate ca e un disident al arbitrajului.

ADVERTISEMENT

Consultarea VAR e facultativă, da? Atunci arbitrul face, logic, ce vrea. Poate să zică ‘dom’le, io sunt certat cu VAR-ul!’ Deci nu există VAR pentru toți fraierii. Îmi amintesc de golul lui Dorinel Munteanu, anulat la EURO ’96. Șut – transversală – mingea cade o jumătate de metru dupa linia porții. Gol clar. Să presupunem ca am fi avut VAR în secolul trecut. Și arbitrul nu voia să-l consulte. Ar fi anulat golul, pa, pa!

Nu e vina arbitrului (altfel unul foarte slab) de la meciul Voluntari –  Steaua. E vina FIFA și UEFA, organisme în care au fost infiltrați niște străini de fotbal. Propagandști ai globalizării.

ADVERTISEMENT

Sportul mondial nu progresează. Sportul mondial și întreaga societate sunt atinse de degenerescență. Mă uit la jucătorii de tenis. Oameni inteligenți, de acord, dar foarte rar vezi în fotbal că un jucător își ceartă antrenorul.

Djokovici – cât o fi el de Djokovici, bărbatul din Balcani care a sfidat Big Pharma mai mult decât toți antivacciniștii lumii la un loc, cel mai bun tenisman al planetei și tot așa – nu avea voie să se comporte mârlănește în public cu antrenorul lui, alt uriaș al tenisului, Goran Ivanisevici.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am criticat marii fotbaliști pentru greșeli mici, pentru candori. Îmi aduc aminte de Răducioiu. Ce înjurături și-a luat în ’90 pentru că a dat câteva declarații cu accent de Bella Italia! Societatea românească l-a condamnat. Juca la echipa Bari. Dar aceeași societate încorsetată s-ar fi hlizit daca auzea “Bari, capitala regiunii Puglia sau Apulia…”

Încă o anomalie din sportul aflat într-un proces accelerat de degenerescența. Echipa CSA Steaua. Dacă n-are voie să promoveze, măcar să retrogradeze. Trebuie să profiți de drepturile tale. “Se bate la retrogradare”, cum zic ziariștii sportivi.

ADVERTISEMENT

Atunci să se ducă în C cu toată încrederea, să obțină o performanță. Cu ghilimele sau fară. Locul trei sau șapte nu există. Dar o retrogradare rămane in istoria măruntă a echipei. Nici n-a ajuns la grădiniță și poate retrograda. E o dovadă de precocitate.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,65 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT