Editoriale

Editorial-tackling Cornel Dinu. Gașca infracțională cortacero-șerdeană infectată anofel vs suporterii DDB, echipă, antrenori la Dinamo

16.01.2021 | 13:38
Editorial-tackling Cornel Dinu. Gașca infracțională cortacero-șerdeană infectată anofel vs suporterii DDB, echipă, antrenori la Dinamo
Editorial-tackling Cornel Dinu. Gașca infracțională cortacero-șerdeană infectată anofel vs suporterii DDB, echipă, antrenori la Dinamo
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu face „radiografia” primei etape a returului, pornind de la „Craiova Minima” , trecând prin hoția cortacero-șerdeană de la Dinamo în luptă cu suporterii DDB și terminând cu „fesebecaliuța” ce se-ntoarce, încet, încet la ce-a fost Steaua din care-a răsărit.

Noii „esperți”, mă joc și eu cu vorbele, dar în termeni neaoși, în româna noastră din cazanii sfinte și nu din „engledoza” (nicio aluzie că practicanții ar trage praf pe nări!), au oricum „boala lui Calache”. Cum numai la noi se rostește. Anticipau aceștia că Universitatea Craiova – Sepsi va fi capul de afiș al primei etape din retur. S-a spus, părea, dar n-a fost să fie.

ADVERTISEMENT

Normal, chiar în anormalul nostru de acum, spectacolul trebuia să vină de la FCSB – Astra. Se întâlneau două foste campioane oarecum recente și cu accente de combinații dubioase între ele. Deci prilej de noi snoave…

Editorial-tackling Cornel Dinu. Gașca infracțională cortacero-șerdeană infectată anofel vs suporterii DDB, echipă, antrenori la Dinamo

Ningea democratic peste stadionul deja cu crăpături ridicat în epoca primăriței Olguța, oacheșă ca radarul la toate, înaintea fluierului de început al partidei.

ADVERTISEMENT

Se curățaseră, totuși, careurile cu un gen de lopeți altoite în mărime, în lateral. În fine, la pauză a apărut ceva ca o motostivuitoare, parcă, dotată în față cu un gen de stăvilar din irigațiile de la Dăbuleni…

…Și s-a văzut ițindu-se o iarbă suferindă pe tot câmpul de încercări-execuții ce aduceau vag cu fotbalul.

După acest greu de urmărit eveniment, pe „Metropolitanul” Atleticului dintr-un Madrid stăpânit de zăpadă, gazonul arăta ca acela din jurul găurilor de golf…

ADVERTISEMENT

Asta e… La ei „Señor alcalde”, la noi… „preamărita” Olguța, care, uneori, a avut și încercări de gudureli superioare, gen Sara Montiel la tejghea. Zice gura târgului…

Editorial-tackling Cornel Dinu. Fotbal n-a prea fost la Craiova. Fosta Maxima a fost Minima

Fotbal n-a prea fost, ci doar tentații de încleștări novice între cele două careuri. Asta și după pauză, când fusese dus subțirelul și „Ușurelul” (numele fostului magazioner sărbătorit de fostele glorii încă rămase ale „Craiovei Maxima” înaintea fluierului de început al decepției de joc).

Doar două ocazii în careuri: capul lui Fofana în prima repriză și șutul slab din careu al adormitului ca mișcare Cicâldău în repriza a doua.

ADVERTISEMENT

Sepsiștii au evoluta atenți pe blocarea adversarului în același 4-4-2 strigat grozav de Leo Grozavu. Antrenor bun, cu siguranță. A dat, oarecum, doar impresia că forțează pe atac după pauză, înlocuindu-i pe Achahbar și Petrila cu veritabilele extreme Golofca și Nouvier pe benzi.

U Craiova a fost pașnică. Ca încercările de vorbe ale spiței lui Rotaru, suspendat și deschizând gurița doar din tribună, antrenorul „Papură Vodă”. Fosta Maxima a fost Minima. Mult nu numai sub trecutul lui Balaci și Cămătaru, dar și sub seria de 7 victorii, câteva chinuite, și înecat la malul atât de posibilei a opta, din perioada toamnei de aur a lui Bergodi.

Apărarea tremură la orice amenințare. Totuși în progres dacă ne amintim că în decembrie, cu FCSB, Bălașa a sărit la cap accidentându-i doar barba de Brâncuși partenerului de stopărit Marius Constantin.

ADVERTISEMENT

Mijlocul a fost mai palid decât ne putem aminti, iar în atac au ieșit în evidență doar cele două faulturi de „roșu” ale croatului Mamut Ivan. „A fost jale mare, suferă și partiduțul”, cum rostea hâtrul frate al meu Petrică Deselnicu…

Editorial-tackling Cornel Dinu. Lipitoarea hapsână șerdean, urmărit la Alba Iulia să de banii înapoi

Tot jale mare este și cu încă Dinamoul ardeleano-hispanic, chiar dacă prin victoria cu Sibiul de la Mediaș s-a dat o primă pildă de normalitate. Nu mai e nici „partidul unic”, să se dea, chipurile, de ceasul morții.

De 30 de ani, roiul de partide de la noi, prin migratorii care le compun și le schimbă precum, sper, șosetele… mă-nțelegeți… au dovedit că, în primul rând s-au preocupat și s-au îndeletnicit doar să parvină financiar. Ades prin fraude, ei în primul rând și nu țara, și nu oamenii.

Victoria băieților trimiși de Jairzinho (așa a fost botezat, nu Tersinio!) Gane spune totul de la sine. Pentru cine este, bine-nțeles, de bună credință dinamovistă, pentru cine vrea să servească Dinamo și nu servindu-se pe sine să-și umple buzunarele.

Recenta încercare de transferare a tânărului Andrei Ahmed Mustafa Bani la Voluntari este elocventă. O operațiune în interes consistent financiar personal a unui blestem de vertebrat ce-și dorește să căpușeze ca un birlic tare încercata societate a „câinilor roșii” de acum.

Știu ce spun, îmi asum, sunt martori. Se zice că tatăl talentatului tânăr ar fi umblat zilele trecute prin Alba Iulia să-și recupereze „avansul” dat șerdeanului. Care, lipitoare hapsână, doar scheletic (masiv!) vertebrată, urma să ia de la un „voluntar” recent convertit din „câine” de zece ori mai mult… Cifrele se știu, s-au dezvăluit în presă…

Editorial-tackling Cornel Dinu. Jerry Gane a dovedit că se poate câștiga și fără importuri spaniole cu contracte de jaf armat

Băiatul meu fotbalistic, Jerry Gane, a dovedit că se poate câștiga și fără importuri spaniole cu contracte de jaf armat. Cu înșelăciuni și sfidare prin promisiuni neonorate, obsesiv repetate, cu tentă din ce în ce mai paranoică.

După duzinele de tineri cu viitor cert de buni jucători, crescuți în ultimii ani de Gabriel Răduță la Centrul de formare a copiilor și juniorilor Dinamo, vânduți la prima strigare de Nevoiță doar pentru lăcomia din sine, siguranța dovedită de prea puținii rămași Eșanu, Ehmann, Bani, Mihaiu, Borcea… și mai sunt… este o altă palmă, din păcate nedată în continuare pe tovalul fețelor acelora care au decis de la Hotel „Rin” în ultimii ani.

Și de câte luni trag semnale de alarmă că este o grupare ardeleană, peste „Miorița”, care a declanșat combinațiile riscante și dubioase de la început. Vice-primarul de Apullum care a fost și plimbător de „pioni” pe tabla cu pătrățele a fost trimis ca un „nebun” după „deschidere” de un fost membru al concubinajului federal, pețitor în Spania.

Până acum s-au dovedit „contra” lui Dinamo. Doar deghizați prin caracterul veninos în „grijulii” cu soarta fostului glorios steag alb-roșu, emblematic, al fotbalului românesc.

Editorial-tackling Cornel Dinu. Este unic în istoria fotbalului ce fac suporterii uniți în Programul DDB pentru revenirea Dinamoului la… Dinamo!

Este unic în istoria fotbalului ce fac suporterii uniți în Programul DDB pentru revenirea Dinamoului la… Dinamo! Eforturile lor epice de salvare a echipei aduc cu trilogia „Din jale se întrupează Electra” a „Nobelului pentru literatură” Eugene O’Neill… O continuare a dramatismului antic elen din „Orestia” lui Eschil, ce prezintă, de O’Neil vorbesc, chinurile europene ajunse și în Războiul de Secesiune din America sclavagistă.

„Câinii roșii”, cu jucătorii rămași, sunt „Prigoniții”. Cei care au pus diabolic la cale acest concurs de „stoarcere” fără urmă de scrupule a societății fotbalistice din Șoseaua „Ștefan cel Mare” aș vrea să fie „Stafiile”. Din păcate sunt vii, respiră, mint, înșală, colportează… otrăvind zi de zi prin devenita înjurătură „Tranquilo, paciencia, mañana estará bien”.

După mine, azi dac-ar veni corciturile cortacero-șerdene infectate anofel și cu 20 de milioane de euro, pentru chinul la care ne-au supus din august trecut ar merita mai întâi cătușe și apoi măcar câteva procedee de tras… la poartă… șuturi adică… Dar nu mai avem nici legi, și nici atitudini de demnitate națională.

Deocamdată, suferind ca un „câine” dinamovist, reamintesc că în editorialul „Marea manipulare: tot Ionuț Negoiță controlează Dinamo! Pablo Cortacero este «noul coafor» Drăghia. Documente exclusive! Investigație Fanatik”  din 1 decembrie 2020, Horia Ivanovici făcea pe fanatik.ro o prezentare clară și documentată a faptului că în acest caz avem dovada indubitabilă a unei asocieri certe în vederea comiterii de infracțiuni cu premeditare.

Merită recitit întru aducere aminte și pază viitoare… Și pentru că, iată, se închide cercul, pornind de la felul și datele „coaforului” finului-paravan al lui Nevoiță, nimeni în drum Drăghia, și ajungând la singurul adevăr spus până acum de Cortacero, cu două zile în urmă, cum că, în calitate de asociat unic și administrator (al bigudiurilor, al cui?!) la Lotus, mai are datorii la Nevoiță!

Numai astfel explicându-se că acțiunile „coaforului”… care, atenție!, n-are, de când s-a înființat, în 2018, niciun angajat, nicio activitate, deci niciun profit!!!… nu pot fi cesionate decât cu guițatul în acest sens al nevoiașului patron al locantelor Rin…

…Existând, cert, un act confidențial între hoți în care se stabilește că administratorul de acum al incintei cu bigudiuri trebuie să mai plătească Nevoiței încă 3 milioane de euro în timp.

Prima rată, 150.000 de euro, trebuia plătită din drepturile TV din toamnă. De aici și graba de a se așeza pe posturi halucinant remunerate, printr-o AGA inventată! Pirații spanioli pe posturi și șerdenii anofeli în jilțuri onorate cu puhoi de euroi! Că altfel, „potul”, ca primă rată, era tot la Nevoiță…

Editorial-tackling Cornel Dinu. Prin felul în care a mințit și a înșelat, acest grup infracțional ardeleano-spaniol a fost și este un afront de neiertat la adresa românilor de pretutindeni

Mă opresc! Știu, cu nenumărate amănunte groaznice, încă de la apariția „arabilor” (care nu erau doar ai lui Adrian Thies…) și până acum, toate manevrele de scăpare în profit de Dinamo ale decidenților de la Rin. Combinați și cu destulă haită politică. Câini, dar nu roșii…

…Amintindu-mi felul în care încheia marele colonel criminalist român Dumitru Ceacanica, i se spunea cu respect „comisarul Ceacanica” pe timpul Miliției fără comisari, îi plăcea să i se spună „Comisarul”, gradul cel mai înalt la care ajunsese, în 1948, în Prefectura Poliției Capitalei…

…Revenind, deci cum încheia „comisarul Ceacanica” acesta cazuri celebre, rezolvate, de criminalitate bestială pe la sfârșitul anilor ’60: „Mizerabil, înfiorător, abominabil! Incalificabil să constați atâta decădere umană…”. Calificative dure, pornite parcă din cavernele trăirii. În cazul uciderii cu sânge rece a semenilor.

Dar să-ți bați joc, cum au făcut acest grup infracțional ardeleano-spaniol, de jumătate de an, de o bucurie de echipă care a scris istorie și le-a hrănit sufletele sutelor de mii de suporteri ce-și pun în „stand by” micile pofte umane ca să strângă bani pentru ca povestea ce le mângâie inima să mai existe, nu merită aceleași calificative?! Eu zic că da!

De fapt, prin felul în care au mințit și înșelat, declarativ și faptic, a fost și este un afront de neiertat la adresa românilor de pretutindeni. Continuu să cred că mai suntem și mai avem țară. Dar, oare, o mai apărăm? Dar, oare, o mai apără cineva?

Nu depinde de mine, la cât timp mai am pe Pământ, să constat așa ceva… Așa cum mi-e felul, mă voi lupta, în primul rând cu mine, să prind măcar semnele revenirii la verticalitate a lui Dinamo. Țara, țineți cont doar de milioanele de români plecați de atâta bine în bejenie, e cam pierdută… imensă nefericire…

Editorial-tackling Cornel Dinu. „Fecesebecaliuța” se-ntoarce, încet, încet la ce-a fost Steaua din care-a răsărit. …La vechea glorie e aproape imposibil…

Revenind la etapă, în judecata mea e de apreciat că „fecesebecaliuța” se-ntoarce, încet, încet la ce-a fost Steaua din care-a răsărit. …La vechea glorie e aproape imposibil…

Ce-i drept de puțin timp, dar intră pe teren aproape numai cu fotbaliști români. Cu excepția noului venit Radunovic. Care, într-un fel, este balcanic de-al nostru. Bunicii mei din partea mamei erau… Radulovici și Servsk!

Din Târgoviștea unde mi s-a dat lumina vieții și a cărei Chindie a intrat pe teren numai cu buletine de România. Câteva chiar de Dâmbovița. S-au corcit și ei spre finalul meciului cu dubioșii Yaméogo și Berisha și era cât pe-aci să le-o „tragă” Iașul din cele patru ocazii din a doua repriză, Aioani scoțând miraculos șutul eternului Andrei Cristea din minutul 93…

FCSB a înscris de trei ori în ultimele 15 minute ale jocului cu Astra și pentru că noua conducere tehnică trimite pe teren cea mai bine pregătită echipă din punct de vedere fizic de când au preluat-o, cu tineri de reală perspectivă pe termen lung.

Au gândit, repet, cel mai bine scurtul program de pregătire, lăsând de-o parte ciondăneala de pai carantinat sau nu în ochiul vecinului invidios…

Oricum, să dovedim înțelegere pentru nivelul scăzut al jocurilor. Este prima dată în istoria fotbalului nostru când returul începe la trei săptămâni de la încheierea turului. Echipele s-au descurcat cum au crezut și au putut, dar bine că se joacă și la noi în program european.

…Adică ieri s-a terminat etapa 16, azi începe etapa 17. Cât i-or ține bateriile de fotbaliștii pregățiți la foc automat iarna aceasta?

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri