Sport

Edjouma, noul jucător de la FCSB, era ca și transferat la Universitatea Craiova. Cum l-a deturnat Gigi Becali. Reghe a luat foc! Exclusiv

Malcom Edjouma era ca și antamat de Universitatea Craiova care mai aștepta doar OK-ul lui Mihai Rotaru. De ezitarea oficialilor olteni a profitat Gigi Becali care a bătut palma pe loc cu Valeriu Iftime.
03.02.2022 | 21:30
Edjouma noul jucator de la FCSB era ca si transferat la Universitatea Craiova Cum la deturnat Gigi Becali Reghe a luat foc Exclusiv
Malcom Edjouma era ca și antamat de Universitatea Craiova, dar a semnat cu FCSB stârnind furia lui Laurențiu regecampf. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Gigi Becali are motive să-și frece mâinile de bucurie după transferul lui Malcom Edjouma. Cu doar câteva ore înainte de perfectarea tranzacției, închizătorul de 25 de ani era cu un pas în Oltenia.

Oficialii Universității au fost de acord cu suma cerută de Valeriu Iftime, nu și cu procentele dintr-un potențial transfer ulterior. Până să primească ”verde” de la finanțatorul Mihai Rotaru, moldovenii au bătut palma cu Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime l-a oferit pe Edjouma mai ”ieftin” Universității Craiova

Reprezentanții cluburilor FC Botoșani și Universitatea Craiova erau în discuții avansate în privința transferului lui Malcom Edjouma. Patronul moldovenilor îl oferea ”juveților” pentru doar 250.000, plus procente dintr-un viitor transfer, dar și bonusuri în funcție de numărul de meciuri ale mijlocașului.

Laurențiu Reghecampf era în culmea fericirii, jucătorul francez fiind considerat un ”plus” pentru gruparea de pe ”Ion Oblemenco”. Însă, până să primească OK-ul patronului, oltenii au rămas cu buza umflată, spre disperarea antrenorului alb-albaștrilor care are nevoie urgentă de întăriri.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a intrat pe fir și a oferit, fără să negocieze, suma pe care Iftime a cerut-o, 330.000 de euro de această dată. Managerul vicecampioanei FCSB, Mihai Stoica a dezvăluit cum au decurs lucrurile.

”Era coadă la Edjouma din România, iar noi nu am stat la rând, de-asta aveam emoții. Gigi când dorește ceva știe să ajungă la tejghea înaintea celorlalți.

ADVERTISEMENT

Am fost stresat până când a semnat Malcom. Până nu vezi toate semnăturile ai emoții. La străini e puțin mai complicat, e vorba despre agenți, agenți din România, avocați care să fie familiarizați cu regulamentele din fotbal”, a explicat Stoica la Telekom Sport.

Ce artificii a făcut Gigi Becali pentru achiziția lui Edjouma

Patronul roș-albaștrilor a declarat că Edjouma este genul de fotbalist pe care și-l dorea demult la FCSB, ba chiar i-a cerut managerului general Mihai Stoica să se intereseze cum poate fi achiziționat. Pentru că Stoica nu credea că FC Botoșani va fi de acord cu transferul pentru o sumă mai mică de 700.000 de euro, finanțatorul vicecampioanei a pus mâna pe telefon și a preluat comanda.

ADVERTISEMENT

”Nu l-am sunat pe Iftime, pe altcineva. Mi-a zis că mai e o echipă din România care a întrebat de el, CFR sau Craiova, n-am întrebat care. Apoi am venit pe partea cealaltă, ‘celălalt, care a dat pasă?’. Eu știam numele, dar n-am zis nimic. Mi-a zis ‘am avut acum jumate de oră, mi-a transmis cineva din Polonia ofertă, le-am zis că fără 350.000-400.000 de euro, nu discut’.

Eu eram dispus să dau și dublu, dar i-am zis ‘îți dau 200.000’. A doua zi, l-am sunat eu, mi-a zis că are ofertă de Polonia, dar pentru mine e 350.000 de euro. ’Vezi că o să pățești ca cu Chindriș’, așa i-am spus. ’Domnule Becali, vă spun, să nu vă supărați, cam am ofertă, dar nu-l dau, prefer să-l dau pentru dumneavoastră’.

Mi-a zis ‘domnule Becali, să nu vă supărați, dar fără 350.000 nu-l dau’. I-am zis ‘îți dau 300.000 și pe Haruț împrumut’. M-am gândit că-l dau pe Haruț și o să aibă fundaș dreapta, că Braun e deja al lui CFR și în play-off nu va mai juca așa bine. I-am zis ‘îți dau așa, mai lasă ceva’. A zis ‘fără 330.000, nu-l dau”’, a explicat Gigi Becali, la Digisport, culisele transferului lui Edjouma la FCSB.

Ratarea transferului de către olteni, atârnă și mai greu. Din informațiile FANATIK, oficialii alb-albaștrilor au avut șase ținte în acest mercato de iarnă, din care patru au fost fundași. Din varii motive, cum este de exemplu cazul francezului deturnat de Gigi Becali, toate cele șase piste au căzut, una după alta!

ADVERTISEMENT