Sport

Staruri de la Chelsea și Real Madrid, acuze grave de rasism: ”Oamenii de culoare nu au nici nume şi nici feţe diferite”. Situația revoltătoare care le-a provocat furia

Benjamin Mendy este acuzat în Anglia de mai multe violuri, dar o parte a presei care a prezentat subiectul a folosit fotografii cu Edouard Mendy, lucru care l-a înfuriat pe portarul de la Chelsea.
18.11.2021 | 12:23
Staruri de la Chelsea si Real Madrid acuze grave de rasism Oamenii de culoare nu au nici nume si nici fete diferite Situatia revoltatoare care lea provocat furia
ADVERTISEMENT

Fundașul celor de la Manchester City se confruntă cu șase acuzații de viol și una de hărțuire sexuală în Anglia și ar putea face ani grei de închisoare.

Jucătorul francez în vârstă de 27 de ani urmează să fie judecat la 24 ianuarie 2022.

Confundat cu Benjamin Mendy, Edouard Mendy sare la gâtul presei

Noile detalii apărute în cazul anchetei în care este vizat Benjamin Mendy au fost relatate de presa din întreaga lume, dar unele publicații din Franța și Anglia au comis erori majore ilustrând știrile cu poze în care apare portarul Edouard Mendy.

ADVERTISEMENT

Jucătorul de la Chelsea s-a arătat indignat de aceste greșeli și consideră că totul vine din faptul că oamenii de culoare nu sunt respectați. ”Este trist să văd că în 2021, în Franţa, dar şi în Anglia, pentru unii, oamenii de culoare nu au nici nume şi nici feţe diferite.

Aceste ‘greşeli’ în ceea ce priveşte fotografiile par anecdotice, dar de fapt sunt opusul, sunt profund simbolice. Nu este atât de complicat să faci diferenţa dintre două feţe, în special când echipamentul de fotbal este un ajutor preţios!”, a scris Edouard Mendy pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Ferland Mendy a luat și el atitudine

Postarea portarului de la Chelsea Londra a fost preluată și distribuită de fundașul formației Real Madrid, Ferland Mendy, care cere mai mult respect pentru oamenii de culoare.

”Mulţumesc, Edouard Mendy! Suntem în 2021! STOP. Va dura ceva timp, dar în cele din urmă o să ne respectaţi! Fie că vreţi asta sau nu!”, a scris jucătorul ”galacticilor” pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Manchester City l-a suspendat pe Benjamin Mendy

Transferat de Manchester City de la AS Monaco în vara anului 2017 pentru o sumă deloc de neglijat, 57,5 milioane de euro, Benjamin Mendy se află de mai bine de două luni în custodia poliției britanice, el făcând obioectul unei anchete în care este acuzat de mai multe violuri.

Acuzaţiile sunt formulate de patru reclamante cu vârsta de peste 16 ani şi se presupune că agresiunile ar fi avut loc între octombrie 2020 şi august 2021, în locuinţa de cinci milioane de lire sterline a fotbalistului, situată în Prestbury, Cheshire.

ADVERTISEMENT

Între timp, clubul Manchester City a anunțat suspendarea lui Benjamin Mendy până la finalizarea procesului. Conform contractului, francezul cu origini senegaleze încasa anual 5,1 milioane de euro, plus anumite bonusuri de performanță.

Benjamin Mendy este cunoscut în Anglia pentru desele sale derapaje. Chiar la începutul anului, când Anglia se confrunta cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19, acesta a organizat o petrecere în locuința sa din Cheshire.

ADVERTISEMENT