News

Edu.ro a postat rezultatele la Evaluarea Națională 2019. Notele online de la Capacitate ale fiecărui elev

25.06.2019 | 11:51
Eduro a postat rezultatele la Evaluarea Nationala 2019 Notele online de la Capacitate ale fiecarui elev

Evaluarea Națională 2019 a ajuns la final. Astăzi, 25 iunie, elevii claselor a VIII-a care au susținut examenul de capacitate în perioada 18 – 21 iunie vor afla ce note au obținut. Candidații nemulțumiți de nota obținută la una dintre probe sau la ambele au posibilitatea să depune o cerere de contestație. Contestatția se depune tot astăzi la sediul instituției de învățământ unde a avut loc examenul de Evaluare Națională.

Edu.ro a publicat NOTELE! Acestea sunt disponibile AICI!

Care sunt notele obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională

Site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale (MEN) va publica începând cu ora 10:00 notele de la examenul de capacitate. Astfel, elevii pot vedea în timp real cum s-au descurcat la examenul de săptămâna trecută. Elevii care nu au acces la Internet pot vedea notele la avizierul instituției unde au susținut examenul.

Listele cu notele de la examenul de Evaluarea Națională sunt publicate sub forma unui tabel care conține: numele și prenumele candidatului, școala de proveniență a candidatului, nota obținută la proba scrisă la limba și literatura română, nota obținută la proba de matematică, nota obținută la proba de limba maternă pentru candidații care au studiat la o unitate de învățământ în limba minorităților și media generală la Evaluarea Națională 2019.

După afișarea rezultatelor de la Evaluarea Națională 2019 elevii pot depune contestații în intervalul orar 14:00-20:00 . Contestațiile vor fi rezolvate de Comisia Județeană în următoarele zile, iar rezultatele finale se vor afișa în data de 29 iunie.

Rezultate Evaluarea Națională 2019
Notele de la examenul de capacitate vor fi afișate la avizierul insituției de învățământ unde a fost susținut examenul, dar și pe site-ul edu.ro
Sursa foto: b1.ro

Cum se calculează media de admitere în învățământul liceal

Media generală obținută în cadrul exemanului de capacitate are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se va realiza admiterea la liceu. Se ia în calcul și media generală a celor patru ani de studiu. Astfel, media claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Așadar, formula de calcul este următoarea: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN . MA reprezintă media de admitere la liceu, ABS media generală a claselor V – VIII, iar EN este media generală obținută la examenul de capacitate.