News

Edu.ro: Rezultate simulare evaluarea națională 2019. Află de aici ce notă ai luat

22.03.2019 | 11:10
Eduro Rezultate simulare evaluarea nationala 2019 Afla de aici ce nota ai luat

În cursul zilei de miercuri, 22 martie 2019, elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor afla în sfârșit ce note au obținut la simularea examenului evaluării naționale. Rezultatele vor fi afișate în curând, pe site-ul Edu.ro, iar notele se vor trece în catalog numai la cerere.

Astăzi se afișează rezultatele simulării evaluării naționale

Lucrările au fost corectate în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii au susținut examenele respective, după cum anunță Ministerul Educației.

Rezultatele  vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Scopul este adoptarea măsurilot care se impun, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

Află ce note ai obținut la simularea evaluării naționale
Află ce note ai obținut la simularea evaluării naționale

Află ce notă ai luat

Astăzi, pe site-ul Edu.ro vor fi publicate notele obținute de elevii claselor a XVII-a și a XVIII-a la simularea examenelor evaluării naționale. Peste 300.000 de elevi din toată țara au fost prezenți la susținerea probelor respective.

Între timp, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ia în calcul varianta ca pe viitor să elimine aceste evaluări, după cum a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute în urmă cu câteva zile. Modificările ar urma să fie puse în aplicare de anul viitor.

Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabileste obligativitatea ultimelor doua grupe la gradinta – grupa mijlocie si grupa mare – si ultimii doi ani de liceu, incepand din anul 2020. Anul acesta va trebui sa pregatim preluarea, la inceput de ciclu si la sfarsit de ciclu, in invatamantul obligatoriuAm declanșat aceste dezbateri publice cu directorii școlilor și-n București, și-n alte județe din țară să încercăm să vedem și care este percepția. Pentru că acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee” .