Sport

Carol-Eduard Novak va fi la conducerea MTS și în mandatul lui Nicolae Ciucă: „Sunt încrezător şi determinat”

Carol-Eduard Novak va conduce Ministerul Tineretului și Sportului și în mandatul premierul Nicolae Ciucă, anunțul fiind făcut de campionul paralimpic pe pagina lui de facebook.
22.11.2021 | 16:36
CarolEduard Novak va fi la conducerea MTS si in mandatul lui Nicolae Ciuca Sunt increzator si determinat
Eduard-Carol Novak își continuă mandatul început în decembrie 2020
ADVERTISEMENT

Consiliul Permanent al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România m-a nominalizat pentru funcţia de ministru al Sportului şi în această nouă formulă de guvernare.

Carol-Eduard Novak vrea să continue proiectele începute şi să lanseze unele noi

Mulţumesc pentru încrederea acordată şi sunt recunoscător că voi avea şansa să muncesc în continuare pentru dezvoltarea sportului românesc, să continui proiectele începute şi să lansez unele noi. Avem mult de lucru, multe schimbări de făcut, o strategie de implementat, dar sunt încrezător şi determinat”, a scris fostul și viitorul ministru pe pagina de facebook.

ADVERTISEMENT

Singurul campion paralimpic pe care l-a dat România este Carol-Eduard Novak

Novak este ministru al tineretului și sportului din decembrie 2020, după ce ani timp de 7 ani a condus Federația Română de Ciclism. De fapt, din 2013 a fost, în plus, vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice și membru al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

În 2012, la Londra, a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, în proba de urmărire C4 pe pistă, fiind singurul campion paralimpic pe care l-a dat România.

ADVERTISEMENT

Novak mai are în palmares trei medalii olimpice, toate de argint: în 2008, la Beijing, în proba de contratimp LC2 pe șosea, în 2012 în proba de contratimp C4 pe șosea și în 2021, la Tokyo în proba de urmărire C4 pe pistă.

Conflictul lui Carol-Eduard Novak cu Ana Maria Popescu

Înainte de a participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, ministrul a avut un conflict cu Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă la Jocurile Olimpice. „Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când ‘Brînză a pierdut aurul’.

ADVERTISEMENT

Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, spunea sportiva, imediat după concurs, TVR.

Iar replica ministrului a venit imediat: „După părerea mea, și dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câștige medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să ducem discuția în altă parte, să ne bucurăm de această medalie și să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aș dori să ajungem și cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica.

Ana-Maria Popescu a obținut un super rezultat, sincer peste așteptările mele. Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur.

Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriașă a României”, a replicat Eduard Novak.

Ana Maria Popescu a ignorat salutul ministrului Carol-Eduard Novak

La sosirea în țară, Popescu a ignorat salutul ministrului, după care a aruncat mai multe săgeți spre oficial. „Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu nu am fost în stare să-l iau.

Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane și o să facem o sală nouă pentru copiii aceia, dar nu-i problemă, mai avem timp”, a spus ea, printre altele.

Carol-Eduard Novak și-a prezentat scuze la TVR

Ulterior, Novak și-a prezentat scuze pentru atitudinea pe care a avut-o: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificiul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege.

Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare.

Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău. Pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1.

ADVERTISEMENT