Sport

Eduard Novak, chemat în Parlament să răspundă acuzaţiilor de conflict de interese! Şi-a premiat tatăl cu 112.000 de euro

Ministrul Eduard Novak trebuie să dea explicaţii pentru acuzele de conflict de interese. Oficialul şi-a premiat tatăl cu 112.000 de euro.
14.03.2023 | 16:40
Eduard Novak chemat in Parlament sa raspunda acuzatiilor de conflict de interese Sia premiat tatal cu 112000 de euro
Eduard Novak, ministrul Sportului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret l-a acuzat pe Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, că primeşte ilegal renta viageră de 16.600 de lei pe lună şi că şi-a premiat tatăl cu 112.000 de euro, deşi el nu a fost prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eduard Novak, chemat în Parlament să răspundă acuzaţiilor de conflict de interese!

La solicitarea celor din USR, ministrul Eduard Novak, va da explicaţii în Parlament pentru a răspunde acuzaţiilor de conflict de interese şi va trebui să răspundă cum a acordat premiile şi rentele viagere:

ADVERTISEMENT

“Grupul USR din Camera Deputaților a depus solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul Sportului să vină luni, 20 martie, la Ora Guvernului. Solicitarea USR a fost aprobată, drept pentru care Eduard Novak este așteptat să dea explicații despre:

• Modul în care Ministerul Sportului acordă premiile și rentele viagere și cum previne conflictele de interese în beneficiu propriu sau beneficiul rudelor de gradul I.

ADVERTISEMENT

• Clarificarea modului în care s-a implicat Ministerul Sportului în alegerile interne ale federațiilor naționale.

• Amânarea nejustificată a legii pentru susținerea sportivilor juniori care trebuiau să primească bani pentru echipamente, transport și mâncare”, se arată într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ministrul, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese: “De doi ani de zile face tot posibilul să murdărească numele meu”

Sesizarea a fost făcută de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, care au solicitat ANI şi Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea Ministrului Sportului, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

După aceste acuzaţii, Carol Eduard Novak a reacţionat pe pagina personală de Facebook, spunând că deşi tatăl său nu a fost la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este antrenor emerit în ciclism şi merită premierea:

ADVERTISEMENT

“Sindicatul Național Sport și Tineret de 2 ani de zile face tot posibilul să murdărească numele meu. Timp de doi ani acest sindicat, în frunte cu Andy Nagy, nu a făcut altceva decât să denigreze instituția pe care o reprezint.

Am depus plângere penală și un proces civil, deoarece fiecare situație este folosită pentru a-mi defăima numele. Având în vedere ultimele informații false, lansate astăzi de Sindicatul Național Sport și Tineret, fac următoarea clarificare: 

“Tatăl meu este un antrenor emerit, mi-a fost mereu alături și a făcut parte din staff-ul meu”

La fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, la care am participat și am avut rezultate pentru România, a fost premiat și staff-ul, așa cum se întâmplă în orice sport. Tatăl meu este un antrenor emerit, mi-a fost mereu alături și a făcut parte din staff-ul meu.

El a fost premiat și în 2008, când am câștigat prima medalie și în 2012, când am luat aurul olimpic și în 2016. În ceea ce privește premierea acordată pentru Tokyo 2020, Comitetul Național Paralimpic (CNP), prin adresa 514/2021, a înaintat la Ministerul Sportului premierile în baza HG 1447/2007.

Lista persoanelor premiate este numită de forul de specialitate (Federația de Ciclism) și CNP, iar ea se face la fiecare ediție în parte. În fapt, discutăm despre performanțe și premieri conform prevederilor legale”, se arată în postarea lui Eduard Novak.

ADVERTISEMENT
Tags: