Sport

Eduard Novak, mesaj pentru sportivii români de la JO: ”Să nu renunţaţi niciodată la visul vostru”

România a cucerit până acum patru medalii la JO, iar ministrul Eduard Novak a ținut să le transmită un mesaj de încurajare tuturor sportivilor.
30.07.2021 | 19:29
Eduard Novak mesaj pentru sportivii romani de la JO Sa nu renuntati niciodata la visul vostru
ADVERTISEMENT

Șeful MTS a avut un discurs asemănător pentru componenții delegației noastre și înainte de începerea competiției de la Tokyo.

Novak a fost implicat într-o controversă cu scrimera Ana Maria Popescu, după ce aceasta a cucerit medalia de argint la spadă.

ADVERTISEMENT

Sportivii români de la JO, încurajați de Eduard Novak

La jumătatea competiției din capitala Japoniei, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, i-a încurajat pe sportivii care urmează să intre în concurs și i-a felicitat pe cei care și-au încheiat reprezentația, chiar dacă au luat sau nu medalie.

”Suntem deja la jumătatea perioadei de evoluţie a sportivilor noştri la Tokyo 2020. O mare parte dintre ei şi-au încheiat evoluţiile la Jocurile Olimpice. Au mai rămas în competiţie cinci sporturi, iar noi rămânem cu sufletul alături de cei care vor concura între 1 şi 8 august.

ADVERTISEMENT

Sper ca gândurile noastre bune să le dea putere şi curaj! Vreau să le mulţumesc medaliaţilor noştri olimpici de până acum pentru onoarea şi bucuria pe care ne-au făcut-o! Canotajul şi scrima au demonstrat încă o dată că sunt puternice, că şi-au calculat şi muncit şansele, că acolo există profesionişti dedicaţi”, a scris Novak pe contul de Facebook.

Mesaj puternic pentru cei care au ratat medaliile

”Nataţia românească revine încet şi sigur spre marea performanţă, avem sportivi de mare valoare, de mare perspectivă, avem şi acolo profesionişti care conduc cu pricepere destinele acestui sport. A existat şi neşansă, pentru sporturi şi sportivi care ar fi meritat podiumul olimpic, dar sunt sigur că ei vor reveni mai puternici.

ADVERTISEMENT

Cum mai puternici vor reveni şi cei aflaţi la prima experienţă de o asemenea anvergură, pentru care Tokyo 2020 a fost doar începutul zborului spre performanţa olimpică. Ştiu prin ce treceţi, dragi sportivi, şi cei care aţi reuşit să împliniţi visul unei medalii, şi cei care nu aţi reuşit, de această dată.

Ştiu şi ce a însemnat parcursul vostru de până acum, cu toate piedicile şi dificultăţile lui. Vă îndemn pe toţi să nu renunţaţi niciodată la visul vostru, indiferent cât de greu pare de atins! Am tot respectul pentru voi! Hai, România! Curaj!”, se încheie mesajul ministrului.

ADVERTISEMENT

Novak și Ana Maria Popescu au făcut pace

Ana Maria Popescu s-a întors acasă cu medalia cucerită la proba individuală feminină de spadă și a avut parte de o primire pe măsură. Până aici, nimic ieșit din comun, doar că prezența lui Eduard Novak la Aeroportul Internațional Henri Coandă a părut să o deranjeze cumplit pe campioana noastră, care a refuzat să-l salute pe ministru.

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu a avut un discurs ”acid” la adresa ministrului Novak cu privire la bugetul alocat pentru scrimă și i-a transmis acestuia să câștige el medalia de aur pe care ea a ratat-o.

Primul pas spre împăcare l-a făcut chiar ministrul Eduard Novak care i-a cerut scuze sportivei pentru declarațiile făcute imediat după ce aceasta a câștigat medalia de argint în proba de sabie din întrecerile de scrimă de la Tokyo. Vicecampioana olimpică a acceptat scuzele acestuia și i-a transmis acestuia că rămâne deschisă oricărei forme de colaborare pentru dezvoltarea sportului românesc.

ADVERTISEMENT