News

Eduard Novak, Ministrul Sportului, anunț de maximă importanță. Când se pot întoarce spectatorii pe stadioane

23.03.2021 | 21:38
Eduard Novak Ministrul Sportului anunt de maxima importanta Cand se pot intoarce spectatorii pe stadioane
Eduard Novak, Ministrul Sportului. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eduard Novak, Ministrul Sportului, a oferit marți un anunț de maximă importanță, oferind un univers de așteptare referitor la când se vor putea întoarce spectatorii pe stadioanele din România, dar și ce decizii s-au luat până în prezent referitor la meciurile pe care România le va găzdui anul acesta la Campionatul European de Fotbal.

Președintele FRF a declarat că pe Arena Națională vor putea să intre spectatorii, capacitatea fiind redusă la 25% din total, în scenariul prezentat de Burleanu în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal pune presiune pe autoritățica suporterii români să se poată întoarce pe stadioane, în contextul în care la EURO 2021 se va juca cu spectatori pe Arena Națională.

Ministrul Sportului, anunț de maximă importanță. Când se vor întoarce suporterii pe stadioanele din România

“Pentru noi strategic este EURO 2021, însă, în mai-iunie sper să aducem înapoi spectatorii pe arene, iar zonele verzi și galbene vor avea un lucru important de spus.

ADVERTISEMENT

Sunt niște indicatori referitori la zonele de risc mai crescut sau mai scăzut, așa vom începe să lucrăm. Noi lucrăm cu federațiile din domeniu, lucrăm la un protocol cu FRF pentru EURO 2021 și cu LPF pentru campionatul intern.

Regulile sunt gata, nu putem să venim cu zeci de mii de informații către Ministerul Sănătății, sunt și așa aglomerați.

ADVERTISEMENT

Primul pas este testarea pentru a da drumul la competițiile de tineret, apoi să luăm o decizie legată de Campionatul European și apoi Liga 1.

Cred că Giuleștiul va fi pregătit până la data începerii Campionatului European, suntem pe drumul cel bun. Sper ca anul acesta să poată juca Rapidul pe stadion, nu pot să mă pronunț când vor prelua ei stadionul.

ADVERTISEMENT

Singurul stadion care aparține de noi este Arcul de Triumf. Cum am spus tot timpul, rugby-iștii vor avea prioritate și dacă vor fi locuri, va fi acolo și fotbal.

Important ca această bază să fie profitabilă, dacă nu, cel puțin pe zero. Eu vreau să deschidem porțile până pe 1 mai și apoi jucătorii de rugby să vină și să se poată antrena acolo.

Încă nu avem toate avizele, dar nu am emoții nici pentru avizul de la ISU, e o bază modernă, făcută cum trebuie, cred că îndeplinește toate condițiile. Noi pe Arcul de Triumf fără toate avizele nu vom juca.

Stadioanele nou construite sunt cele mai moderne din România, este o investiție foarte mare, dar sunt la standarde europene. Nu am avut nicio discuție cu Gigi Becali despre posibilitatea ca echipa lui să joace pe Arcul de Triumf”, a declarat Eduard Novak la Digi24.

Novak: “Patinoarul Flamaropol este blocat juridic, până va fi gata facem cinci patinoare de sector”

Viziunea mea este în primul rând strategia sportului românesc, în momentul actual nu avem o direcție pentru sportul românesc.

Trebuie să analizăm care sunt sporturile prioritare, prin strategia aceasta vom deschide legea sponsorizării pentru a fi interesat domeniul privat să investească în sporturi.

Putem să facem un plan național de investiții pe baze sportive și acestea vor servi strategiei, în țară se construiesc foarte multe polivalente, Sibiul, Craiova au venit la mine și mi-au cerut părerea despre ce bază sportivă să construim. 

Un primar nu are de unde să știe mereu ce trebuie să construiască. Vom avea o colaborare bună cu Nicușor Dan, ne trebuie bazine de înot, patinoare și o sală polivalentă în București.

Din păcate, patinoarul din București este blocat juridic și cred că va dura foarte mult timp, se pot construi alte cinci patinoare în balon, amplasate în sectoare, până va fi gata Flamaropol.

Acum 30 de ani ungurii veneau la noi să învețe să patineze short-track și luau 10-1 de la naționala României de hochei, acum noi luăm 10-1 de la ei și sunt campioni olimpici la short-track.

Dacă stau patru ani la guvernare, poate prind finalul patinoarului, dar momentan este total blocat”, a adăugat ministrul Sportului.

ADVERTISEMENT
Tags: