Sport

Ministrul Sportului, Eduard Novak, anunță noi investiții ale guvernului Ungariei în România. Fotbalul și hocheiul, primele vizate

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit cu ministrul de externe al Ungariei, și a anunțat un parteneriat de lungă durată între cele două țări, iar maghiarii vor investi zeci de milioane de euro în România.
07.01.2022 | 08:45
Ministrul Sportului Eduard Novak anunta noi investitii ale guvernului Ungariei in Romania Fotbalul si hocheiul primele vizate
ADVERTISEMENT

Guvernul maghiar investește masiv în sportul românesc în ultimii ani, iar handbalul este unul dintre sporturile cel mai puternic susținute așa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate.

Sportul în Ungaria a devenit o prioritate națională și politică de stat, iar autoritățile au pompat în ultimii ani în România și în alte țări cu comunități maghiare zeci și zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune exemple sunt echipele de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe, care are parte de un stadion de cinci stele construit cu bani veniți de la Budapesta și echipa de liga a doua, FK Csikszereda. Ba mai mult, Viktor Orban a încercat chiar să îl aducă pe Gheorghe Hagi la Mol Vidi.

Eduard Novak anunță un parteneriat de lungă durată la nivel de investiții în sport cu Ungaria

Ministrul Sportului, Eduard Novak a avut o întâlnire la nivel înalt la Budapesta cu ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, iar România și Ungaria ar putea încheia un parteneriat fără precedent în cele două țări.

ADVERTISEMENT

Vicecampionul olimpic la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 a făcut anunțul pe pagina sa oficială de Facebook, direct din Ungaria, unde va participa la mai multe evenimente.

Guvernul de la Budapesta a redirecționat zeci de milioane de euro în România unde a investit în sportul din Harghita și Covasna și alte județe de graniță. De altfel, numai academia de fotbal din Miercurea Ciuc care mai are și ale nouă subcentre a costat peste 11 milioane de euro, lucru recunoscut și Eduard Novak:

ADVERTISEMENT

„Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanțat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple și în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe”.

Fotbalul și hocheiul, finanțate în continuare cu bani de la Budapesta. Vor fi construite două academii

Eduard Novak a explicat că după inaugurarea Sepsi Arena și a patinoarului din Sângeorgiu de Mureș, guvernul maghiar va mai deschide în România o academie de fotbal și una de hochei în „Ținutul Secuiesc”.

ADVERTISEMENT

„Anul trecut, datorită acestor finanțări, am reușit să dăm în folosul comunității două facilități sportive importante: patinoarul din Sângeorgiu de Mureș și terenul de fotbal din Sfântu Gheorghe, iar anul acesta vor fi construite Academia de Fotbal Partium și căminul Academiei de Hochei pe Gheață din Ținutul Secuiesc. Mulțumim pentru asta!”.

Novak este convins că sportul românesc va beneficia cu siguranță de aceste investiții și avem nevoie de o colaborare cu guvernul maghiar pentru a iniția o reformă: „Cred că aceste investiții sunt importante, pentru că în acest fel putem asigura dezvoltarea jucătorilor tineri, dezvoltarea sportului, continuitatea.

Sportul românesc are nevoie de reformă, iar schimbarea este mult mai ușoară atunci când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza, așa că fiecare ajutor, bună practică, idee este utilă și de mare ajutor pentru noi! Mulțumesc foarte mult pentru invitație! Vă doresc succes în continuare!”, a concluzionat Eduard Novak, ministrul de origine maghiară al României născut la Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT