Sport

Ministerul Sportului s-a făcut din nou de râs. Noul logo și strategia de dezvoltare, ironizate în mediul online

Noul logo al Ministerului Sportului, precum și strategia de dezvoltare a ministerului de resort, au stârnit reacții vehemente pe rețelele de socializare.
29.12.2021 | 19:30
Ministerul Sportului sa facut din nou de ras Noul logo si strategia de dezvoltare ironizate in mediul online
Ministrul Sportului Eduard Novak. Sursa foto: Ministerul Sportului facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul Eduard Novak, declara la începutul acestui an că se va inspira în strategia de dezvoltare a sportului românesc din realizările omologilor săi din țări precum Ungaria, Austria și Slovenia.

Novak susținea că strategia pentru dezvoltarea mișcării sportive în țara noastră va fi concepută de o comisie de specialiști. Primul pas a fost făcut. Ministerul Sportului are un logo nou.

ADVERTISEMENT

Cum au primit fanii sportului noul logo al ministerului de specialitate

Până să definitiveze strategia de dezvoltare a sportului românesc și celelalte proiecte importante pe care și le-a asumat ministrul Eduard Novak, ministerul pe care îl conduce și-a făcut public noul logo.

Deloc inspirat dacă este să analizăm reacțiile fanilor sportului din țara noastră, dar și a oamenilor politici. Printre primii care au reacționat la vederea noului logo al Ministerului Sportului a fost analistul politic Sebastian Lăzăroiu, fost ministru al Muncii.

ADVERTISEMENT

”Mai degrabă un verdict decât o strategie. Dacă pe lângă steluță puneau și o semilună, puteam avea turkish delight”, a comentat Lăzăroiu pe pagina personală de Facebook.

A fost doar începutul unui lung șir de reacții, cele mai multe ironice, la adresa noii imagini a Sportului românesc care, reprezintă un brad stilizat.

ADVERTISEMENT

”E, totuși, bine că nu l-au făcut direct maro, măcar s-au gândit să mai păstreze cât de cât aparentele”, a spus un internaut.

”Anticipează rezultatele strategiei la viitoarele olimpiade. Bravo! Îmi place strategia de comunicare anticipativă. Or să spună: Nu poți face din rahat bici!”, a adăugat un altul.

ADVERTISEMENT

”Doamne, cât de lipsiți de inspirație pot fi unii! Măcar de nu mai iroseau steluța din vârful moțatului! Nu era mai simplu să facă un sondaj de opinie înainte să adopte această siglă?!”, se întreabă un fan al sportului.

”Câte sute de mii de euro a costat… (realizarea logo-ului – n.r.)”, a mai scris un fan.

Când va fi gata strategia de dezvoltare și noua lege a sportului

Ministrul Eduard Novak declara recent că strategia de dezvoltare precum și noua lege a sportului vor fi elaborate în luna aprilie a anului viitor. Conform declarației ministrului în noile proiecte vor fi urmărite trei obiective: performanța, creșterea sportului de masă și activitatea sportivă zilnică în școlile din România.

Un alt proiect de importanță națională pe care ministerul condus de Eduard Novak este crearea ”Ligii de Aur”, în cadrul căreia ar trebui să se pregătească sportivii ce au șanse reale de a cuceri cel puțin 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

”Liga de Aur” a stârnit deja o serie de comentarii pentru că în acest proiect nu este inclusă gimnastica, disciplină care, chiar dacă a decăzut enorm în ultimii ani, rămâne un port-drapel al sportului românesc.

”Vom crea un proiect special pentru revitalizarea gimnasticii. Din 48 de cluburi, avem gimnastică în 14-16 cluburi. Nu au aparate. Nu putem baza sportul de tradiţie pe doi antrenori cu renume şi un grup restrâns de sportivi.

Trebuie să ne bazăm pe antrenori buni, stabili. Lucrăm cu 300 şi ceva de sportivi. De unde să vină rezultatele? Trebuie să aibă un colectiv tehnic de un alt nivel”, a explicat Eduard Novak absența gimnasticii din ”Liga de Aur” a sportului românesc.

ADVERTISEMENT
Tags: