Sport

Eduard Novak, după medaliile canotorilor. „Și-au făcut drum către gloria și podiumul olimpic”. Gheorghe Flutur propune acordarea titlului de cetăţeni de onoare

Ministrul Sportului, Eduard Novak, le-a transmis un mesaj de felicitare celor șase canotori români care au cucerit, miercuri, medaliile de aur la dublu vâsle, respectiv argint la patru rame.
28.07.2021 | 21:31
Eduard Novak dupa medaliile canotorilor Siau facut drum catre gloria si podiumul olimpic Gheorghe Flutur propune acordarea titlului de cetateni de onoare
ADVERTISEMENT
28-07-2021
18:35

Medaliaţii suceveni de la JO Tokyo 2020, cetăţeni de onoare ai judeţului

Cinci dintre cei şapte medaliaţi ai României de la Jocurile Olimpice 2020 sunt din judeţul Suceava, iar preşedintele Consiliului Judeţean vrea să le acorde titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului“. Gheorghe Flutur i-a felicitat pe sportivii care au obţinut medalii şi a afirmat că aceştia vor fi premiaţi local.

„O felicităm pe Ancuţa Bodnar de la Vatra Moldoviţei, care a luat aur în echipa de dublu vâsle cu o fată din Botoşani. De asemenea, avem patru băieţi care au luat argintul, iar toţi sunt din Suceava. Este vorba despre Mugurel Semciuc, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Mihăiţă Ţigănescu din echipa de patru rame. Îi aplaudăm şi le apreciem performanţa. Voi propune acordarea titlului de cetăţeni de onoare pentru toţi cei cinci sportivi. Sperăm să fie şi alte nume pe podium care să ne facă să umblăm la punguţa noastră“, a declarat Flutur, conform news.ro.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit aurul olimpic în proba de dublu vâsle feminin, iar Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari au încheiat pe locul 2 cursa de patru rame masculin.

Performanța băieților este cu atât mai impresionantă cu cât România nu a mai cucerit o medalie olimpică în întrecerile masculine de canotaj de la ediția găzduită de Barcelona, în 1992.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak: ”Cuvintele sunt sărace pentru a vă mulțumi”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat un veritabil scandal după ce a declarat, la finalul săptămânii trecute, că indiferent de cât de mare ar fi bugetul Federației Române de Scrimă, Ana Maria Popescu nu ar fi reușit să obțină medalia de aur la spadă.

Miercuri, Novak i-a felicitat pe cantori, dar a evitat să facă alte comentarii pe marginea condițiilor de pregătire ale sportivilor.

ADVERTISEMENT

”Aur și argint olimpic într-o singură zi! Ce bucurie! Le datorăm această bucurie celor șase canotori cu brațe de oțel și inimi de leu, care și-au făcut drum către gloria și podiumul olimpic. Felicitări din suflet! Cuvintele sunt sărace pentru a vă mulțumi și arăta cât de mândri suntem de voi.

Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari sunt eroii noștri de la Tokyo 2020 astăzi, 28 iulie 2021! Cinste lor și celor care le-au fost alături și i-au sprijinit să ajungă astăzi aici!”, a scris ministrul Novak pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cea mai strălucitoare dimineață în Țara Soarelui Răsare

Dimineața zilei de miercuri, 28 iulie, a fost cea mai glorioasă, deocamdată, pentru România în întrecerile olimpice din Japonia.

Canotorii români au obținut două medalii, aur la dublu vâsle feminin și argint la patru rame masculin, alte trei echipaje obținând calificări în finale.

ADVERTISEMENT

Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au făcut o cursă excepțională în proba masculină de dublu vâsle și au terminat cu cel mai bun timp din prima serie a semifinalelor. Cei doi sunt favoriți pentru aur, în finala programată joi de la ora 5:18.

Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă s-au calificat în finala probei de dublu vâsle, categorie ușoară terminând seria de calificări cu al treilea timp. Finala este programată joi, de la ora 4:10 a României.

În sfârșit echipajul României la opt rame cu cârmaci feminin, format din Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea au câștigat seria de recalificări, iar finala este programată vineri, de la 4:50.

ADVERTISEMENT