Sport

Eduard Novak, răspuns după criticile dure ale fostei mari gimnaste Daniela Silivaș: „Regret neînțelegerea produsă”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reparat gafa cu privire la numele sălii de gimnastică din Deva, după declarațiile dure ale triplei campioane olimpice, Daniela Silivaș.
15.04.2022 | 12:52
Eduard Novak raspuns dupa criticile dure ale fostei mari gimnaste Daniela Silivas Regret neintelegerea produsa
Daniela Silivaș este născută la Deva și a cucerit șase medalii olimpice, dintre care trei de aur, toate la Seul, în 1988, la sol, paralele și bârnă. Sursă foto: Facebook Eduard Novak
ADVERTISEMENT

Daniela Silivaș a lansat un atac dur la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, după ce acesta a anunțat că sala de gimnastică din Deva va purta numele Ecaterinei Szabo.

Eduard Novak își repară greșeala și îi cere scuze Danielei Silivaș: „Aceste erori vor fi tot mai rare”

Eduard Novak a pus capăt scandalului sălii de gimnastică din Deva și a anunțat decizia sa cu privire la acest subiect delicat: „Regret neînțelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva. Marea campioană olimpică Daniela Silivaș este perfect îndreptățită să dea numele său acestui loc încărcat de istorie și vom face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului a înțeles supărarea triplei campioane olimpice: „Rezultatele excepționale ale acestei mari sportive, alături de legătura sa personală cu Deva, locul unde s-a născut, sunt argumente de necontestat și îmi doresc din tot sufletul ca scăparea produsă să nu umbrească nici bucuria doamnei Silivaș, nici pe cea a iubitorilor gimnasticii și nici bunele noastre intenții, pe care sper ca acest gest să le dovedească o dată în plus”.

Eduard Novak nu promite că astfel de erori nu se vor mai repeta, însă asigură că va face tot ce îi stă în putință pentru a evita astfel de momente jenante, care nu fac cinste sportului românesc: „Aceste erori vor fi tot mai rare, pe măsură ce vom aduce sportul românesc și toată evidența bazelor sportive în normalitate, prin procesul de digitalizare”.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak, mesaj pentru campionii României: „Dorim să oferim recunoaștere sportului și marilor sportivi”

Eduard Novak a transmis cu această ocazie un mesaj special pentru toții sportivii care au făcut cinste României:„Dorim să oferim recunoaștere sportului și marilor sportivi, pentru că merită și pentru că avem nevoie de exemplul lor! Vă rog să ne ajutați să o facem și să fiți alături de noi!
 
Vă mulțumesc, doamna Daniela Silivaș, pentru munca dedicată sportului și pentru bucuria pe care ne-ați dăruit-o!”, a scris Eduard Novak pe Facebook.

Daniel Silivaș, uluită de decizia lui Eduard Novak: „Foarte rușinos din partea tuturor”

Daniela Silivaș a fost surprinsă neplăcut de această decizie, ținând cont că fosta mare gimnastă este un produs al școlii de gimnastică de la Deva: „Domnule Eduard Novak, aș dori să îmi explicați cum ați ajuns la decizia de a numi sala de sport din Deva.

ADVERTISEMENT

Singura campioană mondială și olimpică născută și crescută în Deva sunt eu. Foarte rușinos din partea tuturor celor care au ajutat la această decizie și celor care au acceptat”, a scris Danila Silivaș-Harper, pe contul de Facebook.

Daniela Silivaș este născută la Deva și a cucerit șase medalii olimpice, dintre care trei de aur, toate la Seul, în 1988, la sol, paralele și bârnă. Ea mai are în palmares șapte medalii mondiale de aur și cinci titluri europene.

ADVERTISEMENT