Sport

Eduard Novak, reacție vehementă la adresa Federației Române de Ciclism după suspendarea lui Vlad Dascălu: „A fost picătura care a umplut paharul”

Eduard Novak, fostul ministru al sportului, a avut o reacție vehementă la adresa Federației Române de Ciclism în urma suspendării primită de Vlad Dascălu.
22.05.2024 | 13:20
Eduard Novak reactie vehementa la adresa Federatiei Romane de Ciclism dupa suspendarea lui Vlad Dascalu A fost picatura care a umplut paharul
Eduard Novak, reacție vehementă la adresa Federației Române de Ciclism după suspendarea lui Vlad Dascălu: „A fost picătura care a umplut paharul”. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Vlad Dascălu, una dintre speranțele României pentru Jocurile Olimpice de la Paris, va rata competiția din această vară din cauza unei suspendări primite, suspendare care îl va ține pe bară timp de 17 luni.

Această suspendare vine ca urmare a faptului că ciclistul nu a fost găsit timp de trei ori într-un an în locația unde trebuia să dea probele pentru test antidoping.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak, reacție vehementă la adresa Federației Române de Ciclism după suspendarea lui Vlad Dascălu

Eduard Novak, a avut o reacție vehementă după suspendarea de 17 luni a lui Vlad Dascălu. Fostul ministru al sportului este de părere că cei din Federația Română de Ciclism ar trebui să-și înainteze demisia, acesta considerând că incompetența forului a dus la suspendarea ciclistului în vârstă de 26 de ani.

„În calitate de fost conducător al Federației de Ciclism și Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federației.

ADVERTISEMENT

Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountainbike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidențiază incompetența celor care guvernează această federație.

Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reușit să prevină această catastrofă. Având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, consider că acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul.

ADVERTISEMENT

Recomand conducerii federației să-și prezinte demisia de onoare și să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înțeleg mai bine nevoile sportivilor și pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România”, a fost mesajul transmis de Eduard Novak pe rețelele de socializare.

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat suspendarea lui Vlad Dascălu

În cadrul zilei de 21 mai, Uniunea Ciclistă Internațională a transmis un comunicat cu vedere la suspendarea lui Vlad Dascălu, suspendare care îl va lăsa pe bară timp de un an jumate.

ADVERTISEMENT

„Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) informează că Tribunalul Anti-Doping al UCI a luat o decizie împotriva ciclistului român Vlad Dascălu.

Tribunalul l-a găsit vinovat pe Vlad Dascălu de încălcarea regulilor anti-doping (încălcări ale localizării sportivului) din cauza comiterii a trei încălcări ale localizării într-o perioadă de 12 luni.

Tribunalul a impus o perioadă de suspendare de 17 luni pentru sportiv. În conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping și Regulile Anti-Doping ale UCI, perioada de suspendare începe în ziua notificării deciziei, în acest caz 21 mai 2024, și va rămâne în vigoare până pe 20 octombrie 2025”,, se arată în comunicatul dat de UCI.

Vlad Dascălu va ataca, cel mai probabil, la TAS decizia luată de WADA (Agenția Națională de Antidoping). Rămâne de văzut dacă ciclistul va avea aceiași soartă ca a Simonei Halep, jucătoare care și-a obținut reducerea suspendării primite din partea ITIA.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”