Sporturi

Eduard Novak s-a vaccinat anti-COVID. Ministrul Sportului face un apel la responsabilitate

20.01.2021 | 14:35
Eduard Novak sa vaccinat antiCOVID Ministrul Sportului face un apel la responsabilitate
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a vaccinat anti-COVID și spera că gestul său să fie un exemplu nu doar pentru sportivi. Ciclist în activitate, acesta i-a îndemnat pe români să dea dovadă de responsabilitate și să se vaccineze.

Șeful MTS a punctat și nevoia de mișcare a populației, amintind că o formă fizică bună ajută orice persoană să treacă mult mai ușor peste problemele medicale. Eduard Novak a anunțat după preluarea portofoliului MTS că își va continua, în paralel, și activitatea de sportiv de performanță.

ADVERTISEMENT

”În calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de sportiv, îi încurajez pe toţi cetăţenii, tineri şi sportivi, dar nu numai, să se înregistreze pentru vaccinare şi să se imunizeze, imediat ce vor avea această ocazie, să îi îndemne pe cei apropiaţi să facă acelaşi lucru, dar şi să conştientizeze importanţa acestui gest”, a declarant Novak, după imunizare.

Eduard Novak este cel mai valoros sportiv paralimpic al României

Ministrul Tineretului și Sportului are 44 de ani, este ciclist și primul campion paralimpic al României. A triumfat în 2012 la Jocurile Paralimpice de la Londra, în proba de urmărire C4 pe pistă. Anterior cucerise medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Jeijing (2008), în proba de contratimp pe șosea.

ADVERTISEMENT

Șeful MTS a suferit un accident rutier în 1996 în urma căruia medicii au fost nevoiți să-i amputeze o parte a piciorului drept. Mai are în palmares un titlu European cucerit în 2005 și două medalii de argint la Campionatele Mondiale de Paraciclism (2006 și 2007).

În perioada 2013-2021 a fost și președintele Federației Române de Ciclism, dar a renunțat la această funcție la data de 7 ianuarie, la scurt timp după ce a fost numit Ministru al Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT

LPF a anunțat că va cere Guvernului să includă fotbaliștii din Liga 1 în etapa a doua de vaccinare anti-COVID

Justin Șetfan, secretarul general al LPF, a anunțat că va solicita, miercuri, Guvernului ca jucătorii echipelor din primul eșalon, stafurile tenice, dar și alte persone implicate în organizarea meciurilor de fotbal să fie incluse în cea de a doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19.

Oficialul LPF a făcut un apel către toate Federațiile Sportive din România să facă solicitări similare. Într-o Hotărâre de Guvern care a intrat astăzi în vigoare sunt incluși în a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus doar ”sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi”.

ADVERTISEMENT

”După mintea mea nu se poate crea o discriminare între sportivii care participă la Jocurile Olimpice și cei care nu au reușit aceasta performanță. Având în vedere precedentul creat, vom solicita Guvernului României ca toți fotbaliștii din L1 și staff-ul tehnic al cluburilor să beneficieze de același tratament. Cred că și organizațiile care reprezintă alte sporturi ar trebui să solicite același lucru”, a punctat secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT