Sport

Eduard Novak și-a cerut scuze Anei Maria Popescu: „Sincer, îmi pare rău! Pentru mine, ea este campioana de aur”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a transmis Anei Maria Popescu un mesaj în care și-a cerut scuze pentru reacția de după finala de la spadă, la capătul căreia sportiva a cucerit prima medalie olimpică pentru România, la Tokyo.
29.07.2021 | 10:15
Eduard Novak sia cerut scuze Anei Maria Popescu Sincer imi pare rau Pentru mine ea este campioana de aur
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat un veritabil scandal după ce a declarat, la finalul săptămânii trecute, că indiferent de cât de mare ar fi bugetul Federației Române de Scrimă, Ana Maria Popescu nu ar fi reușit să obțină medalia de aur la spadă.

Sportiva i-a răspuns ministrului la revenirea în țară, într-o conferință de presă susținută pe aeroport. Anterior Ana Maria Popescu refuzase să dea mâna cu ministrul Novak.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak: ”Dacă nici eu nu înțeleg sacrificiul unei sportive, nimeni nu înțelege”

Eduard Novak spune că mesajul lui a fost înțeles greșit atunci când a spus că nu banii acordați unei federații sau alta nu sunt determinanți în atingerea unor performanțe similare celor obținute în carieră de Ana Maria Popescu. Ministrul Sportului i-a cerut scuze sportivei.

”Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificiul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege.

ADVERTISEMENT

Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat. 

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare.

ADVERTISEMENT

Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău. Pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1.

Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice

Eduard Novak nu este doar ministrul Sportului, ci și un performer recunoscut la nivel mondial. Șeful Sportului românesc este primul și singurul campion paralimpic al României.

ADVERTISEMENT

În 2012 a cucerit la Londra medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea.

La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea, iar la Tokyo, anul acesta, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

Eduard Novak a devenit Președintele Federației Române de Ciclism în 2013 și, la 44 de ani, al 24-lea ministru al Sportului din 1989 încoace, primul însă care este cu adevărat implicat în fenomenul sportiv.

ADVERTISEMENT