Sport

Eduard Novak și Nicolae Ciucă, felicitări pentru Cătălin Chirilă după ce a luat și titlul european la canoe 1000 de metri: ”Ești un urmaș demn al marelui Ivan Patzaichin!”

Cătălin Chirilă a devenit campion european în proba de canoe 1000 metri, iar premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sportului, Eduard Novak, au ținut să-i transmită felicitări.
20.08.2022 | 16:52
Eduard Novak si Nicolae Ciuca felicitari pentru Catalin Chirila dupa ce a luat si titlul european la canoe 1000 de metri Esti un urmas demn al marelui Ivan Patzaichin
Cătălin Chirilă a devenit campion european în proba de canoe 1000 metri, iar premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sportului, Eduard Novak, au ținut să-i transmită felicitări. Sursă foto: Facebook Steaua București
ADVERTISEMENT

Sportivul român a făcut o cursă impecabilă la Campionatele Europene de la Munchen și a câștigat medalia de aur.

Cătălin Chirilă, felicitat de Nicolae Ciucă și Eduard Novak

La scurt timp după ce Cătălin Chirilă s-a încoronat campion european, oamenii politici din România au început seria felicitărilor. Primul a fost ministrul Eduard Novak, urmat de premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

”Ce an incredibil are sportul românesc! Campionul nostru mondial, Cătălin Chirilă, a devenit şi campion european la canoe simplu 1000m. Felicitări, Cătălin! Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin! Felicitări şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, a scris Novak, pe contul de Facebook.

”Canoistul român Cătălin Chirilă continuă să ne facă mândri de performanțele sale. După succesul recent obținut în Canada, Cătălin Chirilă a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 de metri pe pista olimpică Regata, acolo unde legendarul Ivan Patzaichin arăta că nimic nu este imposibil, câștigând titlul olimpic cu pagaea ruptă.

ADVERTISEMENT

Felicitări, Cătălin Chirilă! Calde mulțumiri pentru că ai cinstit tricolorul României, asemenea tuturor campionilor noștri care au dovedit valoarea sportului românesc!

Felicitări și mulțumiri tuturor sportivilor români, antrenorilor și familiilor care i-au susținut pentru că au adus bucurie românilor prin rezultatele lor excepționale! Suntem mândri de campionii noștri!”, a fost mesajul lui Ciucă, postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

ADVERTISEMENT

Chirilă poate face dubla la Munchen

Medaliat cu aur în proba de canoe 1000 metri la Campionatele Europene, Cătălin Chirilă a dezvăluit că în momentul în care a urcat pe podium s-a gândit la legendarul Ivan Patzaichin, căruia i-a dedicat medalia obținută.

Sportivul român este calificat şi în finala probei de canoe 500 metri. Cursa este programată să aibă loc duminică, 21 august, de la ora 12:30. Chirilă este vicecampion mondial în această probă.

ADVERTISEMENT

Performanța reușită la Munchen de sportivul de 24 de ani vine la doar două săptămâni după medalia de aur cucerită la Campionatele Mondiale din Canada, tot în proba de canoe 1000 metri.

ADVERTISEMENT