Sporturi

Eduard Novak: “Vreau sa îmi închei cariera cu o medalie la Tokyo 2020!”

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak (41 ani) a revenit asupra deciziei de a se retrage din activitatea competiţională şi va ataca o nouă medalie la Jocurile...
29.10.2017 | 17:06
Eduard Novak Vreau sa imi inchei cariera cu o medalie la Tokyo 2020

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak (41 ani) a revenit asupra deciziei de a se retrage din activitatea competiţională şi va ataca o nouă medalie la Jocurile Paralimpice din 2020.

“După ani grei de antrenamente şi dezamăgirea de la Rio de Janeiro, 2017 a fost un an de repaus, în care am stat mai mult alături de familie şi mi-am încărcat bateriile. Mi-am găsit astfel motivaţia pentru Tokyo 2020. Visez să îmi închei cariera sportivă de 35 ani în patinaj viteză şi ciclism cu o medalie. Primul obiectiv concret este Campionatul Mondial de la Maniago(Italia) din luna august, unde vreau să revin în elită şi să adun puncte pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din Japonia”, a precizat cvintuplul campion mondial. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Preşedinte al FR Ciclism, harghiteanul se declară mulţumit de progresul sportului cu pedale din România în 2017. “Sunt foarte fericit pentru acest sezon deoarece am făcut un pas mare spre normalitate şi performanţă. După ani de probleme financiare şi scandaluri, am reuşit să participăm la Campionatul Mondial şi European de şosea, iar după 40 ani echipa naţională a fost la startul Campionatului European pe pistă. În plus, numărul licenţelor a crescut cu 25% la federaţie şi s-au înfiinţat noi echipe şi competiţii de copii”

Reactivarea lui Nechita, o soluţie pentru lotul naţional

Manager al Tuşnad Drag Cycling Team, Eduard Novak are un pariu pentru echipa sa în 2018. Încearcă să îl convingă pe Andrei Nechita (ultimul campion autohton al Turului României şi unicul ciclist român la JO 2012) să revină asupra deciziei din această vară de a renunţa la cariera sportivă şi să îl readucă la echipa sa, unde a mai activat în sezonul 2015-2016. “Cred că Nechita nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în ciclism şi nu avem atâţi de mulţi ciclişti români de valoare încât să îl puterm pierde uşor. În calitate de preşedinte al federaţiei, trebuie să mă gândesc şi la binele lotului naţional. Oportunitatea de a concura într-o echipă continentală şi o bursa de la COSR sper să îl motiveze pentru acest ciclu olimpic”, a dezvăluit Eduard Novak despre planurile sale.

Denumire nouă pentru singura echipă continentală

Înfiinţată în 2006, Tuşnad Cycling Team (unica echipă din România prezentă la competiţiile de top plan european) se va rebrandui în sezonul 2018, urmând a purta chiar numele oraşului Miercurea Ciuc. “Deoarece cel mai mare sprijin financiar şi logistic vine de consiliul local, echipa se va numi Csikszereda Cycling Team şi vom  promova astfel şi oraşul pe plan internaţional. Ne vom baza mult pe sportivi din regiune şi propria pepinieră, iar ca transferuri vom opta doar pentru 2-3 străini, care să ne ajute la competiţiile importante”, a concluzionat campionul ciucan.

Academia de Ciclism, obiectiv prioritar în 2018

Lansată anul acesta, Novak Cycling Academy (singura academie de ciclism din Estul Europei) intră anul viitor într-o nouă etapă. Proiectul va include minimum 30 copii şi se va dezvolta şi în zonele adiacente oraşului Miercurea Ciuc. “Cu sprijinul sponsorilor, vrem să atragem mai mulţi copii la Academie şi să dezvoltăm noi centre în regiune. Am speranţa că măcar unul dintre aceştia va ajunge în viitor un mare campion al României pe plan internaţional”, a declarat Eduard Carol Novak.