News

Eduard, tânărul care a murit înecat în Costineşti, urma să facă nunta. Se logodise și visa la o viață ca-n povești

O nouă tragedie consemnată marți dimineața pe litoralul românesc l-a avut în prim-plan pe Eduard Rusu, un tânăr în vârstă de 25 de ani, care a murit înecat după ce a ignorat avertismentele salvamarilor.
09.08.2022 | 19:49
Eduard tanarul care a murit inecat in Costinesti urma sa faca nunta Se logodise si visa la o viata can povesti
Suceveanul Eduard Rusu a murit înecat la Costinești, la doar 25 de ani, înainte de nuntă. Foto: facebook.com/edy.rusu.1212 - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Eduard Rusu nu a ținut cont că la Costinești era arborat steagul roșu și a intrat în apă. Din cauza valurilor mari și a curenților puternici, tânărul care se pregătea să se căsătorească nu a mai putut ajunge la mal.

O nouă tragedie la Costinești

Ulterior, trupul său a fost adus pe plajă de salvatori, dar din nefericire a fost prea târziu. Suceveanul care se logodise la jumătatea lunii aprilie era inconștient.

ADVERTISEMENT

Medicii au început să facă manevre de resuscitare și au sperat că îl vor putea readuce la viață, având în vedere și vârsta  lui Eduard. Din păcate, în ciuda eforturilor, salvatorii au fost nevoiți să constate decesul.

Conform jurnaliștilor suceveni de la monitorulsv.ro, Eduard Rusu era foarte un exemplu printre prietenii săi și era foarte popular. Așa cum se poate constatat și din pozele încărcate pe Facebook, el și aleasa inimii lui se iubeau enorm.

ADVERTISEMENT

După ce ea anunțase la 16 aprilie că acceptase cererea în căsătorie la 16 aprilie, au fost făcute multe planuri. Urma nunta, dar din păcate, povestea lor de dragoste a fost frântă de nenorocirea înregistrată la Costinești.

Familia și prietenii sunt devastați de durere

Vestea morții tânărului din județul Suceava a generat multe reacții printre prietenii săi. Unul dintre ei i-a dedicat următoarele versuri: ”Refuz să cred că ne-ai lăsat / Cu inimile praf de dor / Refuz să cred măi Edișor! / De ce a trebui să pleci / Să lași în urmă inimi reci / Aveai în față toată viața

ADVERTISEMENT

Trăiai cu zâmbet și speranță! / Acum ești sus și ne privești / Cu același zâmbet din povești / Dar marea și-a luat tributul / Pentru tine a fost sfârșitul. / Mi-ai fost prieten, mi-ai fost frate / Ai fost acolo zi și noapte / Sper că ești într-un loc senin / Măi Edișor, îți spun drum lin!”

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al judetului Constanța au anunțat că numai în ultimele 24 de ore au murit înecate patru persoane. Printre ele, și Eduard Rusu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în același interval, salvamarii au intervenit cu succes și au salvat viața a cinci persoane. Din păcate, în timpul unei intervenții, salvamarul Sorin Georgian Olariu a murit când încerca să salveze un tânăr care nu a respectat steagul roșu arborat.

 

ADVERTISEMENT