Sport

Eduarda Amorim și peripețiile din drumul spre România: „A fost ca atunci când merg în Brazilia, 26 de ore de zbor”

Handbalista braziliană Eduarda Amorim va juca la CSM București până la finalul sezonului. ea a povestit peripețiile prin care a trecut de la Rostov la București și a spus ce obiective are.
01.04.2022 | 09:53
Eduarda Amorim si peripetiile din drumul spre Romania A fost ca atunci cand merg in Brazilia 26 de ore de zbor
Eduarda Amorim va juca la CSM București până la finalul sezonului. Sursa foto: captură video CSM București
ADVERTISEMENT

Echipa feminină de handbal CSM București a adus-o pe sportiva braziliană Eduarda Amorim de la Rostov pe Don. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK. După ce a ajuns la București, sportiva s-a integrat îmediat în lotul „tigroaicelor”.

Eduarda Amorim a povestit peripețiile prin care a trecut de la Rostov la București

Handbalista braziliană Eduarda Amorim este marea lovitură dată de CSM București pe final de sezon. Campioana României a transferat-o pe sportiva desemnată de website-ul Planet Handball cea mai bună handbalistă a decadei 2011/2020.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la București, ea a dat primele declarații. „A fost un drum foarte lung. Cum toată lumea știe, aeroportul din Rostov este închis. Așa că a trebuit să merg cu mașina 10 ore până la Moscova, unde am ajuns la 8 dimineața.

După care la 12:00 a fost zborul către Istanbul, iar de acolo la București. A fost aproape ca atunci când merg în Brazilia, aproximativ 25-26 de ore de zbor”, a declarat sportiva sud-americană.

ADVERTISEMENT

Ea a recunoscut că perioada scursă din momentul în care au fost primele semne ale trecerii ei la CSM București a fost destul de stresantă. „A durat ceva timp pentru mine ca să am această ocazie. Bineînțeles că mă bucur foarte mult să fiu aici.

Am avut un sentiment foarte plăcut când am ajuns la primul antrenament. Simt că fetele au o energie bună. Pe unele fete le știu, deja, dar a fost bine că le-am cunoscut și pe celelalte. Mă bucură acest lucru”, a mai declarat handbalista.

ADVERTISEMENT

Eduarda Amorim vrea să câștige toate trofeele pentru care luptă CSM București

Eduarda Amorim este conștientă că are nevoie de puțin ajutor pentru a se integra cât mai rapid în echipă. „Mai sunt doar două luni până la finalul sezonului. Cred că o să am nevoie de puțin ajutor ca să mă adaptez cât mai repede.

În același timp, vin cu toată energia mea ca să mă acomodez cât mai repede. Sunt foarte bucuroasă că sunt aici și voi da totul ca să ajut fetele pentru a obține toate trofeele pentru care luptăm. Sunt nerăbdătoare. Este o provocare bună și pentru mine”, a mai spus Eduarda Amorim.

ADVERTISEMENT

Handbalista a mai fost în Sala Polivalentă, locul unde CSM București joacă meciurile de pe teren propriu în EHF Champions League. „Știu ce atmosferă creează fanii la meciurile de pe teren propriu.

Este un lucru foarte plăcut, pentru că sunt foarte gălăgioși și reușesc să facă meciurile speciale. Cu siguranță că va fi plăcut să fiu de aceeași parte cu ei”, a mai spus Eduarda Amorim.

Eduarda Amorim a ajuns la CSM București din cauza războiului din Ucraina

Transferul brazilencei la CSM București s-a efectuat în contextul războiului din Ucraina. După invazia trupelor rusești din 24 februarie, IHF a decis ca jucătoarele care evoluează la echipele din Rusia, Belarus şi Ucraina să devină libere de contract până în vară şi să poată semna cu orice echipă.

Ulterior, EHF a exclus echipele rusești din cupele europene. De acest lucru a beneficiat CSM București, care avea de înfruntat în optimile EHF Champions League echipa rusă ȚSKA Moscova. Ca urmare, „tigroaicele” vor juca direct în sferturi, cu formția daneză Esbjerg.

Eduarda Amorim este una dintre cele mai experimentate handbaliste ale competiţiei. A câştigat nu mai puţin de cinci trofee, în 2013, 2014, 2017, 2018, 2019. Toate au fost obţinute cu Gyor, pentru care a evoluat între 2009 şi 2021.

ADVERTISEMENT