Sport

Edwards Cortez, americanul îndrăgostit de Craiova. Pe cine alege dintre Universitatea și FCU: “Voi merge pe stadion”. Exclusiv

Un american venit în Bănie la echipa de baschet masculin de la SCM Craiova s-a îndrăgostit de Universitatea Craiova. Acesta știe imnul „Științei”, după doar câteva luni în Bănie.
15.10.2022 | 18:44
Edwards Cortez americanul indragostit de Craiova Pe cine alege dintre Universitatea si FCU Voi merge pe stadion Exclusiv
Un american știe imnul Universității Craiova. Vrea să îi încurajeze pe elevii lui Mirel Rădoi din tribunele stadionului. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un american venit de câteva luni în Bănie s-a îndrăgostit de „Știința” și îi știe deja imnul. Edwards Cortez a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că este unul dintre suporterii Universității Craiova și îi va susține curând pe elevii lui Mirel Rădoi din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”.

Cel mai oltean dintre americani știe imnul Universității Craiova: „În curând voi merge pe stadion”

Bastchetbalistul celor de la SCM Craiova, Edwards Cortez, s-a acomodat foarte bine în Bănie și a învățat câteva cuvinte în română de la oltenii din echipă. În acest sezon, americanul joacă pentru prima dată în FIBA Europe Cup, acolo unde au reușit să obțină deja prima victorie.

ADVERTISEMENT

„Salut, vere! Craiova e un oraș foarte frumos, am interacționat cu oamenii de aici și m-am distrat împreună cu ei. Mă simt foarte bine la SCM Craiova, mă simt de parcă aș juca cu ei dintotdeauna. Glumim foarte mult, ne distrăm foarte mult și ne place să jucăm împreună.

Și pentru mine este prima oară, dar și prima dată în istoria clubului. Mă simt pregătit să joc și foarte nerăbdător să arătăm ce putem cu adevărat”, a declarat Edwards Cortez în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În doar câteva luni petrecute în Bănie, bastchetbalistul american a aflat de Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 și cunoaște rivalitatea dintre cele două echipe. Acesta știe deja imnul „Științei” și își dorește să îi încurajeze pe băieții din tribunele stadionului.

„Știu că în Craiova sunt două echipe de fotbal și ambele au aceleași culori, dar nu știu cum merg lucrurile acolo. Știu că este o rivalitate mare între cele două echipe. Am vrut să mă duc la unul dintre meciuri și să văd atmosfera de pe stadion.

ADVERTISEMENT

Eu țin cu Universitatea Craiova. Sunt foarte aproape de stadion, dar m-am uitat la televizor la meciurile lor. În curând voi merge și pe stadion, vreme aceea se apropie. Iubesc Craiova, orașul este minunat”, a spus bastchetbalistul american.

Edwards Cortez știe de ce fotbaliștii români nu au reușit să se impună în MLS: „În America este o viață diferită”

Edwards Cortez a declarat în exclusitate pentru FANATIK că viața din Statele Unite ale Americii este diferită față de cea din România. Acesta este de părere că principalul motiv pentru care fotbaliștii români nu reușesc în MLS este că nu au destul timp la dispoziție pentru a se adapta.

ADVERTISEMENT

„În America este o viață diferită, iar în MLS îți ia ceva timp să te obișnuiești. Este dificil dacă nu ai destul timp la dispoziție. Pentru mine nu a fost greu când am venit în Europa, pentru că îmi place să descopăr culturi noi și locuri noi. Îmi place să merg în locuri noi”, a mărturisit Edwards Cortez.

Edwards Cortez vrea să joace pentru naționala de bastchet a României: „Ar fi extraordinar”

Cetățeanul american a dezvăluit primele cuvinte învățate în limba română și recunoaște că îi place mâncarea tradițională. Acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că și-ar dori să obțină pașaport oltenesc și să joace pentru echipa națională de baschet a României.

„Știu câteva cuvinte în română, folosesc mereu vere și frate. Primul cuvânt pe care l-am învâțat în română a fost mâncare Îmi place tochitura, mămăliga. Dacă nu ați mâncat ar trebui să le încercați, sunt foarte bune. 

Ar fi extraordinar dacă mi-aș lua pașaport românesc, sincer să fiu. Aș fi la fel ca și colegul meu de la echipă Gicu (n.r. Watson). Colegii mi-au pus și porecle românești, Gicu mi-a spus Stelu și un alt coleg mi-a spus Cuptor. Mă distrez de minune împreună cu ei.”, a încheiat americanul.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,67 este cota pentru „X2” la U Craiova – Petrolul Ploiești. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT