Sport

Cutremur la PSG, după eliminarea din Liga Campionilor! Pierderi de milioane de euro, plecarea lui Mbappe şi schimbări importante în club

PSG pornea cu prima şansă la calificare, însă Real Madrid a întors scorul în retur şi merge în sferturi. Eliminarea de pe "Bernabeu" va aduce un adevărat cutremur la formaţia din Paris.
10.03.2022 | 00:00
Cutremur la PSG dupa eliminarea din Liga Campionilor Pierderi de milioane de euro plecarea lui Mbappe si schimbari importante in club
ADVERTISEMENT

Şeicii au pompat sume impresionante la PSG, iar principalul obiectiv a fost câştigarea Ligii Campionilor. Parizienii au fost o singură dată la un pas de trofeu, în 2020, când Bayern Munchen s-a impus în finală. În rest, vicecampioana Franţei a trăit drame în Champions League, iar miercuri a păţit-o din nou, după 1-3 cu Real Madrid.

Ce înseamnă eliminarea lui PSG, în faţa lui Real Madrid, din punct de vedere financiar

Până în faza optimilor de finală, PSG a câştigat 65.705.846 de euro, astfel că ocupă locul 7 în topul banilor din Liga Campionilor. Eliminarea în faţa lui Real Madrid va însemna un mare minus financiar. În primul rând, parizienii vor pierde bonusul de 10.600.000 de euro, sumă oferită de UEFA pentru calificarea în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Pierderile totale vor ajunge în jurul sumei de 43.100.000 de euro, bani pe care îi va primi câştigătoarea trofeului Ligii Campionilor. În plus, contractele de sponsorizare au clauze speciale pentru fazele superioare ale competiţiei, alţi bani pierduţi de PSG.

PSG îşi ia adio de la Kylian Mbappe

Kylian Mbappe poate să negocieze cu oricine, după ce a intrat, în ianuarie, în ultimele şase luni de contract cu PSG. Bild a anunţat că atacantul s-ar fi înţeles deja cu Real Madrid, pentru un salariu astronomic, însă jucătorul a susţinut că informaţia nu este adevărată. În tot acest timp, presa din Franţa a susţinut că francezul este deschis pentru discuţii cu oficialii parizienilor pentru prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 23 de ani are trei cerinţe, iar una are legătură cu viitorul său. Kylian Mbappe vrea să joace pentru o echipă care îşi propune să câştige Liga Campionilor în fiecare sezon, dar nu doar la nivel declarativ, aşa cum se tot întâmplă la PSG. Eliminarea prematură va fi echivalentă cu o oprire a discuţiilor cu şefii de pe “Parc des Princes”, iar transferul la Real Madrid pare o mutare din ce în ce mai plauzibilă.

Se pregăteşte şi plecarea lui Lionel Messi?!

Lionel Messi a ajuns la PSG, în vara anului trecut, din postura de jucător liber de contract, după ce acordul cu Barcelona a expirat şi unul nou nu a putut fi înregistrat. Argentinianul nu a reuşit să se acomodeze pe “Parc des Princes”, iar cifrele în tricoul parizienilor sunt modeste.

ADVERTISEMENT

Zvonuri ale unei posibile reveniri pe “Camp Nou” au început să curgă, chiar dacă Lionel Messi are contract cu PSG până în vara lui 2023. Argentinianul a vizitat Barcelona de două ori în acest an, lucru care a alimentat şi mai mult teoria că jucătorul de 34 de ani ar putea să joace din nou în tricoul blaugrana.

Mauricio Pochettino, out de la PSG

Mauricio Pochettino va fi principala victimă a eliminării din Liga Campionilor. Argentinianul nu i-a convins pe oficialii lui PSG, astfel că plecarea acestuia este iminentă după coşmarul cu Real Madrid. Presa din Franţa a tot scris că Zinedine Zidane este antrenorul pe care parizienii îl vor avea din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul de 50 de ani nu ar rămâne mult timp liber, acesta fiind dorit de oficialii lui Manchester United. Mauricio Pochettino este considerat drept succesorul lui Ralf Rangnick, interimarul de pe “Old Trafford”.

Plecare importantă şi din conducerea lui PSG

Leonardo a revenit la PSG în iunie 2019, unde deţine funcţia de director sportiv. Fostul fotbalist brazilian a fost apreciat de conducătorii clubului, însă lucrurile s-au schimbat rapid. Demiterea lui Thomas Tuchel, în decembrie 2020, a pornit nemulţumirea şefilor de pe “Parc des Princes”.

Antrenorul neamţ a fost demis la cererea lui Leonardo, iar după câteva luni a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea, exact marele vis de la PSG. Brazilianul este acuzat şi pentru dezastrul din negocierile cu Kylian Mbappe, jucător care ar urma să fie pierdut gratis în această vară.

Nasser Al Khelaifi vrea o schimbare, iar Leonardo ar urma să fie schimbat cu Fabio Paratici. Conform Foot Mercato, parizienii au intrat deja în contact cu oficialul lui Tottenham şi mutarea este programată pentru finalul sezonului, când se va trage linie la PSG.

ADVERTISEMENT