News

Efecte grave ale tratamentului pentru COVID-19. Ce s-a descoperit la pacienții tratați cu Clorochină

14.04.2020 | 15:07
Efecte grave ale tratamentului pentru COVID19 Ce sa descoperit la pacientii tratati cu Clorochina
ADVERTISEMENT

Cercetătorii din domeniul medical au descoperit o serie de efecte secundare grave ale tratamentului cu Clorochină pentru COVID-19. Deși medicamentul a fost recomandat de președintele Donald Trump, acesta poate avea reacții fatale.

Efecte grave ale tratamentului pentru COVID-19. Ce s-a descoperit la pacienții tratați cu Clorochină

În urmă cu câteva săptămâni, liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a indicat tratamentul cu hidroxiclorochină şi azitromicină ca fiind util pentru tratarea COVID-19.

ADVERTISEMENT

Indicația șefului americanilor a venit deși omul aflat în subordinea sa, imunologul Anthony Fauci, expertul în boli infecțioase, i-a îndemnat pe americani să nu ia medicamentul.

De curând, și o serie de experți din Brazilia au ajuns la concluzia că această substanță, Clorochina, poate avea mai multe efectele secundare grave în tratamentul pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Un experiment desfășurat în laborator de cercetătorii brazilieni din oraşul Manaus a arătat că un sfert dintre pacienții care au primit doze mari de clorochină au dezvoltat aritmii cardiace, prezentând astfel un risc sporit de deces.

Conform Daily Mail, testul a fost efectuat în primă fază pe 81 de pacienți, acestora fiindu-le administrată o doză de 600 mg de Clorochină.

ADVERTISEMENT

Un singur pacient a arătat semne de însănătoșire

În aceleași studii din America de Sud, unui alt grup de pacienți i s-a administrat o doză de 450 mg de Clorochină de două ori în prima zi, apoi o singură dată la 24 de ore pentru 4 zile.

Concluziile în acest caz sunt negativ: cercetătorii au notat că un singur pacient a arătat semne de îmbunatățire a stării de sănătate după tratamentul cu clorochină.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, primele dovezi pe seama faptului că acest tratament ar putea să afecteze inima au fost consemnate în China, după un test efectuat pe 416 pacienți spitalizați.

Un procent de 20% dintre aceștia au prezentat ulterior o stare mai rea, fie ea şi temporară, a ritmului cardiac. De notat este şi faptul că înrăutățirea ritmului cardiac a fost observata la pacienții cu afecțiuni pre-existente.

ADVERTISEMENT