News

Efectele neașteptate ale Brexit. Ce au pățit șoferii de camion britanici la granița cu Olanda

12.01.2021 | 09:56
Efectele neasteptate ale Brexit Ce au patit soferii de camion britanici la granita cu Olanda
ADVERTISEMENT

Efectele Brexit încep să se vadă la puțin timp de la ieșirea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană, șoferii de camion fiind primii care suferă în mod direct.

Astfel, șoferii de camion care ajung la granița cu UE se aleg cu pachetele de mâncare confiscate, lucru care-i amuză pe unii.

ADVERTISEMENT

Vameșii respectă noul protocol impus de autorități și se scuză în fața șoferilor, lăsați fără mâncare: „Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Șoferii de camion din Marea Britanie rămân fără pachetele de mâncare

Aceste lucru se întâmplă pentru că britanicii nu mai au voie să introducă în UE carne și produse perisabile, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Un post TV olandez a filmat reacția șoferilor britanici atunci când rămân fără pachete. După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa – carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș șoferului de camion britanic, după ce îi confiscă mâncarea.

Șoferul de camion se amuză și întreabă dacă poate păstra măcar pâinea, însă răspunsul e negativ: „Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană pe 31 decembrie 2020, ca urmare a referendumului din urmă cu mai mulți ani. Din fericire, între UE și Marea Britanie a fost semnat un acord economic privind viitoarea colaborare, conform Digi 24.

Acordul este foarte important, așa cum anunță și MAE, pentru românii care muncesc în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Afacerilor Externe salută agrearea de către negociatorii Uniunii Europene şi ai Marii Britaniia formei finale a textului Acordului de retragere. Acest acord marchează un moment semnificativ în procesul de negociere şi deschide calea spre definirea unei relaţii viitoare cât mai apropiate şi întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menţinere este esenţială în contextul evoluţiilor în vecinătatea estică, unde România şi Marea Britanie împărtăşesc obiective comune”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT