News

Efectele programului de investiții al PSD, confirmate de managerii români: creștere economică și în trimestrul II

Conform unei anchete INS, managerii români confirmă efectele programului de investiții al PSD. Creșterea economică va continua și în trimestrul II din 2024.
30.04.2024 | 10:42
Efectele programului de investitii al PSD confirmate de managerii romani crestere economica si in trimestrul II
Managerii români confirmă efectele pozitive ale programului de investiții al PSD. Creșterea economică va continua și în trimestrul II din 2024. Sursa foto: Facebook / PSD
ADVERTISEMENT

O anchetă realizată de Institutul Național de Statistică (INS) relevă faptul că managerii români confirmă efectele programului de investiții al PSD din ultimele luni. Avem de a face cu o creștere economică și în trimestrul II din acest an.

Managerii români confirmă efectele pozitive ale programului de investiții al PSD. Creșterea economică va continua și în trimestrul II din 2024

La mijlocul lui aprilie, un raport al Institutului Național de Statistică (INS) indica faptul că, în ultimele luni, cifra de afaceri din industria României a cunoscut o creștere semnificativă.

ADVERTISEMENT

Datele furnizate de INS arătau faptul că măsurile implementate de Guvernul PSD au avut un impact pozitiv asupra mediului de afaceri din țară. Mai exact, cu un avans de 11,7% față de luna precedentă și de 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, industria românească este pe drumul cel bun grație măsurilor PSD.

Luni, 29 aprilie, același institut de analiză a prezentat ”Ancheta de conjunctură” referitoare la tendințele activității economice în perioada aprilie – iunie 2024.

ADVERTISEMENT

Din acest studiu reiese că managerii români cred că țara noastră își va continua creșterea economică și în al doilea trimestru al anului 2024. Potrivit datelor oficiale ale INS, cei mai mulți manageri sunt încrezători în evoluția creșterii volumului industrial pentru toate sectoarele cuprinse în ancheta trimestrială a INS.

Vorbim de o medie de 10%, care ajunge chiar la peste 20% în construcții și la comerțul cu amănuntul. La fel de important este faptul că managerii se așteaptă la o creștere moderată și nu accelerată a prețurilor în al doilea trimestru din 2024 la produsele industriale și la servicii.

ADVERTISEMENT

Toate aceste cifre oficiale nu fac decât să arate încrederea mediului de afaceri în politica PSD, axată pe stimularea creșterii economiei, prin intermediul investițiilor.

Efectul zecilor de miliarde investite de Guvernul Ciolacu înseamnă: producție industrială pe trend favorabil, salarii medii mai mari și creșterea economiilor populației

În 2023, sub Guvernul condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, România a depășit pragul de 100 de miliarde de lei investiți în economie. Aceste sume au fost destinate cu precădere pentru încurajarea dezvoltării industriei și producției locale, construcțiilor și infrastructurii.

ADVERTISEMENT

În primul trimestru din 2024, datele statistice arată o producție industrială pe trend favorabil, salarii medii mai mari, creșterea economiilor populației și o perspectivă stabilă pentru România din partea agențiilor de rating.

Toate aceste efecte pozitive ale măsurilor PSD apar și în estimările din cadrul anchetei de conjunctură pentru 2024. La aceasta au răspuns un număr total de 8.961 manageri.

Managerii din țara noastră sunt cei mai încrezători într-o creștere a activității în construcții cu un sold conjunctural de +25%, urmat de cea a creșterii volumului în comert cu +21%.

În plus, managerii se așteaptă ca și volumul comenzilor primite de furnizorii de mărfuri de la unităţile comerciale să înregistreze o creştere +20% sold conjunctural.

Se observă o perspectivă stabilă și în privința numărului de angajați, cu o creștere a numărului acestora în construcții, în comerțul cu amănuntul și în servicii.

Material susținut de PSD

ADVERTISEMENT