Fotbal international

Efectul Cristiano Ronaldo! Cum a întrecut-o Juventus pe Manchester United

29.08.2019 | 15:15
Efectul Cristiano Ronaldo Cum a intrecuto Juventus pe Manchester United

Juventus a întrecut-o pe Manchester United în succesul la public și a devenit a treia cea mai populară echipă de fotbal din lume pe rețelele de socializare. De când a venit Cristiano Ronaldo la campioana Italiei, formația antrenată de Maurizio Sarri a crescut cu 20 de milioane de urmăritori pe contul oficial de Instagram și putem vorbi deja de „efectul Cristiano Ronaldo” asupra imaginii clubului.

Efectul Cristiano Ronaldo pentru Juventus

Încă de la transferul lui Cristiano Ronaldo din vara lui 2018, Juventus a câștigat 10 milioane de urmăriri în mai puțin de o lună de la sosirea starului portughez. În prezent, Juventus a strâns 31,1 de milioane de urmăritori pe contul oficial de Instagram. Torinezii tocmai au întrecut-o pe Manchester United, echipa care l-a transformat pe Cristiano Ronaldo într-un star al fotbalului. „Diavolii roșii” au 31 de milioane de urmăritori pe conturile de socializare.

Top 5 al celor mai urmărite cluburi pe rețelele de socializare

  1. Real Madrid 77,6 milioane de următitori
  2. Barcelona 76,4
  3. Juventus 31,1
  4. Manchester United 31
  5. PSG 23,8
Contul de Instagram al lui Juventus. Sursă foto: contul oficial de Instagram al lui Juventus
Contul de Instagram al lui Juventus. Sursă foto: contul oficial de Instagram al lui Juventus

Cei mai urmăriți fobaliști din lotul lui Juventus

Cristiano Ronaldo este cel mai popular fotbalist nu numai din lotul lui Juventus, dar și din lume, cu 181 de milioane de urmăritori pe rețelele de socializare. Dintre coechipierii săi, Gianluigi Buffon are 8,1 milioane de urmăritori pe Intagram, în timp ce puștiul minune al Olandei, Matthijs de Ligt are doar 3,8 milioane, iar Aaron Ramsey are 3,6 milioane. Juventus continuă lupta de la distanță cu Real Madrid și Barcelona pentru a deveni cea mai urmărită echipă de pe Instagram.

În prima etapă din Serie A, Juventus a câștigat în deplasare de la Parma cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de fundașul central al torinezilor, Giorgio Chiellini. Astfel, campioana Italiei începe noul sezon excelent și speră să câștige campionatul pentru a 9-a oară consecutiv.

Top 5 al celor mai urmăriți fotbaliști pe rețelele de socializare

  1. Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) – 181 de milioane de urmăritori
  2. Lionel Messi (FC Barcelona) – 129
  3. Neymar (PSG) – 124
  4. James Rodríguez (Real Madrid) – 43
  5. Gareth Bale (Real Madrid) – 41,2