Fotbal international

Efectul Stanciu! Gol pentru Slavia Praga la doar 6 minute după ce a fost introdus în primul meci oficial la revenirea în Cehia. Video

22.07.2019 | 11:32
Efectul Stanciu Gol pentru Slavia Praga la doar 6 minute dupa ce a fost introdus in primul meci oficial la revenirea in Cehia Video
ADVERTISEMENT

Nicușor Stanciu trage tare pentru a reveni la forma care l-a consacrat. După ce a mai înscris un gol pentru Slavia Praga într-un amical câștigat cu 6-0, împotriva lui Zizkov, meci în care a purtat banderola de căpitan, mijlocașul naționalei a reușit să înscrie primul gol oficial pentru noua sa echipă, la doar șase minute de când a fost introdus pe teren. Golul lui Stanciu a fost cel de 4-1, campioana Cehiei de anul trecut, impunându-se cu 5-1 în fața celor de la Teplice.

 Golul lui Stanciu pentru Slavia Praga

Întrat în minutul 61, lui Nicușor Stanciu i-au fost de ajuns 6 minute pentru a marca. Aflat în careu, colegul său Sevcik l-a găsit cu o pasă impresionantă, mijlocaşul român a tras cu şiretul printre picioarele portarului advers. Evoluția românului a fost foarte apreciată, iar fanii sunt bucuroși că a ales să vină la Slavia, mai ales că până nu demult acesta a jucat la rivalii acestora Sparta Praga. În schimb, Alexandru Băluță nu a fost inclus în lotul echipei pentru meciul cu Teplice.

ADVERTISEMENT

Este al 10-lea gol marcat de Nicușor Stanciu în campionatul Cehiei, el marcând de 9 ori pe vremea când evolua la Sparta Praga. Antrenorul echipei s-a declarat foarte mulțumit de performanța mijlocașului român: „Chiar și într-o jumătate de oră ne-a demonstrat de ce l-am adus. A folosit spațiile pe aripi, a fost legătura dintre atac și restul formației, acesta este rolul pe care ar trebui să-l joace. Un decar care ne-a lipsit anul trecut”.

Colegii lui Stanciu sunt încrezători în calitățile lui

Declarat omul meciului la sfârșitul partidei, Petr Ševčík, colegul lui Nicușor Stanciu a vorbit despre debutul românului și este foarte încrezător în calitățile fotbalistice ale acestuia: „Nico m-a felicitat după meci și mi-a mulțumit, dar va fi scump acest cadou, fără supărare. Se vede și la antrenamente, și la meci cât de bun este. E genul care caută mingea permanent. Chiar dacă mai greșește uneori, el tot vrea să aibă mingea și să inventeze o ultimă pasă pentru finalizare”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul naționalei a fost transferat pentru 4.000.000 de euro de către Slavia Praga, după experiența neplăcută a acestuia în Arabia Saudită la Al-Ahli. Întoarcerea lui în Cehia nu a fost privită cu ochi buni de fanii Spartei Praga, rivalii actualei echipe, pentru care a evoluat înainte de a pleca în Arabia Saudită.