News

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna a scăzut de la 91% la 66% în cazul infecției cu varianta Delta

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna a scăzut la 66% în cazul infecției cu varianta Delta
25.08.2021 | 13:41
Eficacitatea vaccinurilor Pfizer si Moderna a scazut de la 91 la 66 in cazul infectiei cu varianta Delta
ADVERTISEMENT

Eficiențe acestor două seruri de imunizare a scăzut considerabil din 2020 și până acum, mai exact cu 25%, în ceea ce privește varianta Delta a coronavirusului.

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna a scăzut în cazul variantei Delta

Conform Centrului de Control al Bolilor și al Prevenției, care a examinat performanța celor două seruri de vaccinare, eficacitatea lor a scăzut în cazul mutației Delta.

ADVERTISEMENT

Informația a fost făcută publică într-un studiu american publicat marți, conform Medical Express.

Pentru acest studiu au fost testați în fiecare săptămână sute de lucrători din șase state din America, pentru a vedea eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna în cazul pacienților asimptomatici, dar și pentru cei care prezentau simptomele specifice infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

După ce acest lucru a fost făcut și ratele infecției printre cei vaccinați și cei care nu s-au imunizat au fost analizate, cercetătorii și-au dat seama că eficiența serurilor Pfizer și Moderna a fost de 91% în perioada 14 decembrie 2020 și până pe 10 aprilie 2021.

După această dată, când varianta Delta a devenit cea dominantă, eficacitatea serurilor de imunizare împotriva coronavirusului a scăzut la 66%, de la 91%, cât fusese anterior.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis autorii studiului. Care este importanța vaccinării

Autorii studiului au ținut să precizeze că acest lucru ar trebui să fie un avertisment pentru populație și pentru oamenii de știință, dar au subliniat și faptul că protecția împotriva vaccinurilor ar putea să scadă în timp.

Totuși, ei au informat că estimarea făcută, cea de 66% este una descoperită pe o perioadă de studiu relativ scurtă, când au avut loc puține infectări cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totodată, autorii studiului au explicat care este importanta vaccinării continue, care poate să reducă riscul de infecție chiar și cu două treimi.

„Deși aceste constatări intermediare sugerează o reducere moderată a eficacității vaccinurilor COVID-19 în prevenirea infecției, reducerea susținută a două treimi a riscului de infecție subliniază importanța și beneficiile continue ale vaccinării COVID-19”, au spus ei.

De asemenea, sunt alte cercetări care demonstrează că eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Delta a scăzut. Importanța vaccinării este subliniată și de aceștia.

Un alt studiu realizat în Los Angeles a stabilit că persoanele nevaccinate erau de 29 de ori mai predispuse la a fi internate cu COVID-19. Această cercetare a fost realizat de pe 1 mai până pe 25 iulie 2021.

ADVERTISEMENT