Sport

Eforturi pentru ca România să evite un nou caz Simona Halep. David Popovici, măsuri draconice contra dopajului accidental: “Totul la ANAD și laboratoare incognito”. Exclusiv

David Popovici este extrem de atent la toate suplimentele pe care le ia și care sunt verificate constant de către Agenția Națională Anti-Doping (ANAD).
13.11.2022 | 14:59
Eforturi pentru ca Romania sa evite un nou caz Simona Halep David Popovici masuri draconice contra dopajului accidental Totul la ANAD si laboratoare incognito Exclusiv
David Popovici a câștigat 16 medalii în acest an competițional. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a oferit un interviu-eveniment pentru FANATIK, în care a vorbit și despre problema dopajului.

Antrenorul lui David Popovici, despre dopaj și riscurile la care se expune „Rechinul”: „Discuțiile sunt absolut firești, normale”

Adi Rădulescu nu a evitat subiectul dopajului și a fost foarte deschis cu privire la acest subiect: „Sunt absolut fireşti, normale. Ştiţi cum e? Când ne uităm la un spectacol de magie, avem provocarea “Ştiu cum a făcut aia”, “Am văzut cum a făcut nu ştiu ce. Dar dacă am avea acces în culise, probabil am descoperi că nu se poate teleporta persoana respectivă, a avut o uşiţă secretă, o trapă”, a declarat antrenorul „Rechinului” pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Antrenorul în vârstă de 32 de ani e de părere că subiectul dopajului nu are cum să apară în cariera unui sportiv de succes: „Dar poate nu e neapărat ceea ce ne-am imaginat noi că este. Sigur, că sunt absolut fireşti aceste discuţii. Întrebările trebuie să vină şi asta înseamnă că eşti la un punct în care eşti foarte sus şi oamenii încearcă să înţeleagă ce faci, iar atunci când rămân fără argumente, către asta se duc imediat”.

ANAD îl controlează periodic pe David Popovici: „Tot ceea ce consumă este verificat”

În privința lui David Popovici, lucrurile sunt extrem de bine verificate, pentru ca înotătorul să nu ia accidental substanțe interzise, mai ales după ceea ce s-a întâmplat cu Simona Halep: „Absolut tot ceea ce consumă în sens de suplimente este verificat. Nu doar de ANAD. Producătorii de suplimente au nişte standarde internaţionale care sunt date pe loturi. Ei trimit mostre din lotul x la un laborator incognito”.

ADVERTISEMENT

David Popovici chiar primește un document oficial, prin care se arată faptul că suplimentele sale alimentare sunt eligibile: „Ei vin şi spun, exact astea sunt substanţele din acel lot. Apoi eliberează un certificat, hai să îi spunem, de garanţie.

Este foarte important să existe şi acela, pentru că acea entitate face o evaluare anonimă şi care certifică faptul că produsele din acel lot, 100 de flacoane, sunt în regulă”, a mai spus Adi Rădulescu, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

David Popovici a câștigat 16 medalii în 2022

David Popovici a avut un an 2022 de excepție. „Rechinul” a început în forță cu medalii la Campionatele Europene de juniori. Aur în probele de 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 4×100 m liber și argint la 4×100 m liber mixt. „Rechinul” a făcut spectacol și la Campionatele Mondiale de Juniori, unde a mai adunat patru medalii. Aur la 100 m liber, 200 m liber și 4×100 m liber, plus o medalie de argint: 4×100 m liber mixt.

A urmat participarea la Campionatele Europene de seniori, unde a mai reușit să cucerească alte două medalii de aur: 100 m liber și 200 m liber. Cele mai importante medalii au fost însă fără doar și poate la Campionatele Mondiale de seniori, dar mai ales medalia în proba regină: 100 m liber. A mai reușit să fie cel mai rapid din lume și pe 200 m liber.

ADVERTISEMENT

David Popovici a făcut spectacol și la Campionatele Naționale în bazin scurt, unde a mai reușit să își mai treacă în palmares încă trei medalii: aur la 100 și 200 m liber, argint la 100 m mixt.

Pentru David Popovici mai urmează o competiție importantă în acest an. Românul va participa în perioda 13-18 decembrie la Campionatul Mondial de înot pentru juniori în bazin scurt de la Melbourne (Australia).

ADVERTISEMENT