Fotbal international

VIDEO. Eroul Salah! Imagini emoţionante cu omul care a calificat Egiptul la Cupa Mondială. De la extaz la agonie în 3 minute

UPDATE, 12 octombrie, ora 13:35 / Mohamed Salah este un adevărat erou în Egipt după ce "faraonii" s-au calificat la Cupa Mondială după o pauză de 27 de ani. Starul lui Liverpool a trecut de la...
12.10.2017 | 13:40
VIDEO Eroul Salah Imagini emotionante cu omul care a calificat Egiptul la Cupa Mondiala De la extaz la agonie in 3 minute

UPDATE, 12 octombrie, ora 13:35 / Mohamed Salah este un adevărat erou în Egipt după ce “faraonii” s-au calificat la Cupa Mondială după o pauză de 27 de ani. Starul lui Liverpool a trecut de la extaz la agonie în doar 3 minute.

În minutul 87, Salah s-a prăbuşit pe gazon când reprezentativa statului Congo a egalat. Atacantul a fost distrus, însă chiar şi aşa mai avea încrederere că Egiptul va putea obţine golul calificării, care a venit în minutul 90+5. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

VEZI VIDEO EMOŢIONANT CU REACŢIILE LUI SALAH:


Marea vedetă a Egiptului, Mohamed Salah, a marcat două goluri în partida cu reprezentativa statului Congo, scor 2-1, şi a adus calificarea ”faraonilor” după 28 de ani la Cupa Mondială. Atacantul lui FC Liverpool a transformat un penalti în minutele de prelungiri şi i-a calificat pe egipteni la turneul final din Rusia cu o etapă înaintea finalului preliminariilor africane.

Salah a deschis scorul în minutul 63, dar trupa argentinianului Hector Cuper s-a văzut egalată cu trei minute înainte de final. În minutul 5 al prelungirilor, egiptenii au obţinut un penalty iar Salah a transformat fără emoţii şi a dat startul sărbătorii. Reprezentativa Egiptului nu a mai participat la un turneu final al Cupei Mondiale de la ediţia din 1990, din Italia.

Egipt este a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială

Această calificare la turneul din Rusia îi poate permite legendarului portar al egiptenilor, Essam El Hadary să bată recordul lui Faryd Mondagron de cel mai vârstnic fotbalist care a evoluat vreodată la o Cupă Mondială. 

El Hadary, căpitanul naţionalei Egiptului, va avea 45 de ani vara viitoare şi, dacă va fi apt de joc, poate stabili un nou record de vârstă. Deţinătorul recordului este Faryd Mondragon, cel care, la 43 de ani, a intrat în poarta Columbiei, pentru câteva minute, în finalul meciului cu Japonia din faza grupelor de la Cupa Mondială din 2014.

Tags: