Fotbal international

Rebelul Mido riscă biciuirea în public! Motivul este incredibil

23.03.2019 | 14:59
Rebelul Mido risca biciuirea in public Motivul este incredibil

Rebelul Hasan Mido, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut Egiptul și continentul african, riscă biciuirea în public! Ajuns acum la 36 de ani Mido și-a încheiat cariera de jucător și este acum antrenor. Până de curând a pregătit formația saudită Al Wehda, dar a fost dat afară, după un scandal pe rețelele de socializare cu un suporter al acestei echipe. Mai grav este faptul că pentru acest incident el riscă foarte serios pedeapsa cu biciuirea în public, conform legilor Arabiei Saudite.

Egipteanul Mido în pericol de a fi biciuit public în Arabia Saudită

După ce a pierdut cu 4-0 partida cu Al Nassr, un suporter l-a criticat pe contul de twitter și i-a spus că după un asemenea rezultat ar trebui  să își dea demisia. Recunoscut ca un temperament coleric egipteanul a răspuns cu o insultă și în felul acesta a intrat sub incidența legilor extrem de aspre ale Arabiei Saudite și pentru acest gen de fapte pedeapsa este una înfiorătoare: biciuirea celui vinovat în public.

Clubul a luat decizia concedierii lui Mido chiar a doua zi de la incident și a pus și mai mult gaz pe foc, explicând în comunicatul oficial că despărțirea de antrenor nu se face pentru că nu ar fi corespuns profesional, ci pentru episodul de pe Twitter. Realizând pericolul în care se află, Mido încearcă acum cu disperare să demonstreze că nu el ar fi dat răspunsul pe Twitter și că va căuta să lămurească situația cu ajutorul unui avocat.

Mido biciuire. În Arabia Saudită orice insultă adusă unui cetățean saudit de către un străin poate aduce pedeapsa cu biciuirea în public
Mido biciuire. În Arabia Saudită orice insultă adusă unui cetățean saudit de către un străin poate aduce pedeapsa cu biciuirea în public

Mido e recunoscut pentru temperamentul său coleric

Însă egipteanul nu e la prima ieșire în decor. Recunoscut pentru vocabularul său colorat și pentru atitudinea sa agresivă în mai multe rânduri Mido nu prea are credbilitate și pare a fi cel care a scris acele insulte. Oricum, înainte ca justiția saudită să se pronunțe se va analiza cu atenție toate dovezile care să ateste dacă Mido este autorul sau cineva i-a spart contul și a scris în numele lui.

Mido a fost considerat un mare talent, dar care nu poate performa datorită caracterului și comportamentului neprofesionist de care a dat dovadă în mai multe rânduri. El a fost coleg la Ajax cu Cristi Chivu și cu Zlatan Ibrahimovic, apoi s-a plimbat pe la Marseille, Roma, Tottenham și Middlesbrough, risipindu-se ca jucător, deși i se prevedea o carieră fulminantă.