ADVERTISEMENT
News

Egiptul a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm

Autor: Flaviu Popa | 03.01.2021 | 16:57
Egiptul a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm
China a aprobat un nou vaccin anti-Covid. Foto: Hepta

Guvernul din Egipt a aprobat utilizarea vaccinului anti Covid produs de chinezii de la Sinopharm, însă poartă negocieri și cu Pfizer sau AstraZeneca pentru a beneficia de mai multe variante.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din Egipt, Hala Zayed, și a fost preluat de presa internațională la scurt timp după ce a fost semnat contractul.

„Autoritatea farmaceutică egipteană a aprobat, sâmbătă, vaccinul Sinopharm”, a declarat Zayed la postul MBC Masr.

Vaccinul chinezesc Sinopharm a fost aprobat de Egipt

Primul transport de vaccinuri a sosit în Egipt în luna decembrie, urmând ca un nou transport să ajungă în ianuarie, moment în care va începe și campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Al doilea transport va sosi în a doua sau a treia săptămână a lunii ianuarie şi imediat după ce va sosi vom începe vaccinările”, a adăugat Hala Zayed.

Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din sistemul medical din Egipt, guvernul având la dispoziție o primă tranșă de 50.000 de vaccinuri.

Compania de stat chineză Sinopharm a anunțat că vaccinul are o eficiență de 79%, mai mică față de eficiența vaccinurilor Pfizer și Moderna, care se laudă cu o cifră de 95%.

ADVERTISEMENT

Egiptenii așteapt și vaccinul AstraZeneca în ianuarie, dar poartă și negocieri cu Pfizer, compania care livrează astfel de vacinuri în SUA și Europa.

De vaccinul Sinopharm vor beneficia chinezii, unde guvernul vrea să vaccineze în cel mai scurt timp 50 de milioane de oameni, dar și brazilienii.

ADVERTISEMENT

Cei 50 de milioane de oameni vor fi vaccinați până în februarie. „Facem apel la oameni să se vaccineze și să se protejeze. Doar așa putem stăpâni pandemia”, a transmis Zeng Yixin, un oficial al Guvernului chinez.

Vaccinul Sinopharm este al 5-lea vaccin aprobat la nivel mondial, după cele produse de Pfizer, Moderna, AstraZeneca și rușii cu al lor Sputnik V. Mai mult, președintele chinez Xi Jinping a promis că va face disponibil acest vaccin tuturor țărilor din lume, în special acolo unde vaccinul are șanse mici să ajungă, precum Africa.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT