Sport

EHF, decizie radicală. Dinamo, eliminată din Champions League! Reacţii exclusive din tabăra “dulăilor”: “Ne-a eliminat virusul” + cum comentează președintele clubului

24.04.2020 | 16:27
EHF decizie radicala Dinamo eliminata din Champions League Reactii exclusive din tabara dulailor Nea eliminat virusul  cum comenteaza presedintele clubului
ADVERTISEMENT

EHF a hotărât, în urma unei ședințe realizate vineri, că echipele calificate în turneul Final Four la handbal masculin să fie formațiile cel mai bine clasate în faza grupelor și să anuleze optimile și sferturile competiției. Astfel, Dinamo este eliminată din Ligă, fără să mai dispute „dubla” cu PSG.


UPDATE, ora 18:30/ Daniel Georgescu, președintele lui Dinamo, a reacționat, pentru FANATIK, după decizia EHF.

ADVERTISEMENT

EHF ne-a informat cu privire la această situație încă de acum două săptămâni. Există compensații care se acordă echipelor de 80.000 de euro pentru că nu se mai joacă optimile și sferturile de finală. Nu este vorba despre bani aici.

E dureros pentru că puteam să ne batem cu cei mari, să vedem unde ne situăm. E clar că noi, fiind neînvinși în grupă, avem un nivel mai ridicat decât echipele din grupele C și D.

ADVERTISEMENT

Parizienii spuneau că vor și ei să vadă cum este aici. Erau curioși de atmosferă și cu siguranță se crea o mare emulație. Sperăm să obținem un wildcard pentru anul viitor”, a declarat președintele lui Dinamo pentru FANATIK.


UPDATE, ora 16:49/ Saeid Heidarirad a vorbit pentru FANATIK despre decizia luată de EHF, dar a criticat şi Federaţia Română de Handbal, care vrea să reia activitatea competiţională.

ADVERTISEMENT

“Am văzut ştirea. Consider că e o decizie normală, deşi este frustrant că am ajuns până aici şi suntem eliminaţi fără înfrângere, dar în condiţiile date e normal să se facă Final Four cu cele patru echipe. Consider că nici în Liga Naionaă nu ar trebui să se joace, suntem pe primul loc avem atâtea puncte avans şi nu ar mai avea rost să mai continuăm competiţia. Nu înţeleg de ce s-a insistat atât de mult. Ne pun în pericol familiile şi noi jucătorii suntem expuşi. Sper să revină şi să se ia o altă decizie şi să încheie campionatul la fel ca în alte ţări. Dinamo este ce mai bună echipă din ţară, noi suntem campioni şi vom fi primul loc indiferent de ce se va decide”, a spus portarul lui Dinamo pentru FANATIK.


UPDATE, ora 16:43 / Dan Savenco a oferit o declaraţie în exclusivitate pentru FANATIK după decizia luată de EHF. “Cred că ne-a eliminat virusul. Suntem singura echipă din istorie eliminată după ce nu a pierdut niciun meci. Erau zvonuri de ceva timp, dar acum că decizia a venit, e dureros.

ADVERTISEMENT

Sperăm să obţinem acel wildcard, mai ales pentru felul cum am fost eliminaţi din competiţie. E frustrant că am muncit atât de mult şi am reuşit să ajungem până în optimi. Avem toate atuurile ca să primim acel wildcard, avem aeroport aproape, suporteri, însă trebuie să vedem ce se va întâmpla”, a spus Dan Savenco pentru FANATIK.


Dinamo, eliminată din EHF Champions League

Situația actuală, dominată de pandemia de coronavirus, duce la decizii fără precedent în lumea sportului.

EHF a hotărât anularea optimilor, unde Dinamo urma să întâlnească PSG, și sferturilor de finală ale Champions League la handbal masculin, competiția trecând direct la un turneu Final Four, care se va juca la Koln, pe 28 și 29 decembrie.

Deciziile au fost luate în lumina pandemiei COVID-19, după monitorizarea intensivă a situației actuale, inclusiv analiza măsurilor guvernamentale, cum ar fi restricțiile de călătorie și interdicțiile pentru evenimentele majore.

Scopul general a fost finalizarea sezonului 2019-2020 în cel mai bun mod posibil. În același timp, construirea fundației pentru a începe sezonul 2020-2021 într-un mod structurat, cu cel mai mic impact posibil din sezonul curent.

A fost luat în considerare faptul că toți actorii de handbal se vor confrunta cu un nou ciclu de competiție și un alt ciclu economic”, a anunțat EHF.

Conform ultimei decizii luate de EHF, în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal masculin vor juca cele patru echipe cu cel mai bun parcurs în faza grupelor, anume Barcelona, PSG, Kiel și Veszprem.

Ce se întâmplă cu SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București

Dacă în competiția masculină a fost luată o decizie radicală, anularea optimilor și sferturilor de finală, reprezentantele României în Champions League la handbal feminin mai au o șansă.

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București urmau să întâlnească Metz, respectiv Gyor în sferturi, amânate inițial pentru luna iunie, dar EHF a concluziat că nici peste două luni nu se poate juca.

Forul continental ia în considerare disputarea sferturilor de finală și a turneului Final Four în aceeași perioadă, 3 – 6 septembrie, însă dacă nici în toamnă nu se va putea juca, va fi luată, cel mai probabil, o decizie similară celei din Champions League la handbal masculin, trecerea direct în etapa finală.

În cazul în care sferturile de finală vor fi anulate, Râmnicu Vâlcea și CSM București vor părăsi competiția, în turneul Final Four urmând să joace Metz, Esbjerg, Gyor și Brest, calificate pe baza rezultatelor din faza grupelor.

ADVERTISEMENT