Ei au făcut senzație în derby-urile din weekend, tu fă-le loc în echipa ta!

10.12.2018 | 16:43
Ei au facut senzatie in derbyurile din weekend tu fale loc in echipa ta

Johan Cruyff spunea “Alege cel mai bun jucător posibil pe fiecare post și nu vei avea un 11 puternic, ci un 11 cu individualități puternice.“ Sfat pe care îl poți urma și tu în competițiile gratuite de fantasy fotbal, FootballCoin, mai ales că poți găsi mulți jucători free, dar cu punctaj mare în acest sezon și în ultima etapă.

Dăm la o parte ceața care ne-a deranjat în Liga 1 și ne uităm puțin în campionatele din străinătate. Căutăm individualități puternice, tocmai bune pentru “11”-le tău. Dacă le ai deja în echipă, înseamnă că ai fler. Dacă nu, știi la cine să apelezi pentru meciurile următoare. Vine Champions League, vine și Europa League, deci vin și niște tips and trick pe care să te bazezi dacă vrei să fii managerul unei echipe de calitate și fără vreun XFC cheltuit.

Chelsea – Manchester City 2-0

Am început articolul cu Johan Cruyff, îl continuăm în același ton cu Pep Guardiola, cel care îi duce mai departe filozofia olandezului despre fotbal. Ce nu duce Pep mai departe este seria de meciuri fără înfrângere din Premier League. Punctul pe City îl pune Chelsea, care după meciul pierdut cu Wolves în etapa trecută, avea să se trezească din amorțeală tocmai cu băieții lui Pep, pentru care orice punct pierdut înseamnă un pas mare pentru Liverpool, încă neînvinși în campionat.

David Luiz înscrie primul lui gol în sezonul acesta de Premier League și strânge 54, 50 de puncte în această etapă, iar Eden Hazard revine pe primul loc în topul assist-urilor, dar toate privirile se întorc spre un transfer pe care trebuie să-l faci: Marcos Alonso, care a făcut clean sheet și care e gratuit. Aur curat pentru un manager de football fantasy.

Leicester – Tottenham 0-2

Cu Kane și Eriksen protejați pentru Champions League și folosiți doar  în repriza a doua, Tottenham a rezolvat meciul cu două goluri marcate de Son și Dele Alli. Sfatul nostru: stați cu ochii pe Ben Davies, cu 322 de puncte adunate în acest sezon. Bun și pentru confruntarea care urmează în Champions League, cu Barcelona. Și bun și pentru etapele următoare de Premier League.

Bonus din Premier League: Aubameyang și Lacazette sunt free. Și nu e nicio glumă.

Juventus – Inter 1-0

Juventus începea meciul cu moralul sus, de la înălțimea locului 1, fragmentat de restul echipelor din Serie A. Nu mai pierduse un meci acasă cu Inter în ultimele 6 întâlniri, iar Ronaldo avea motoarele turate cu cele 10 goluri marcate până acum pentru Juventus.

Îl vrei în echipa ta pe Douglas Costa? O întrebare pertinentă despre jucătorul intrat în locul lui Dybala în minutul 72 și cu șanse mari să fie titular în meciul de Champions League cu Young Boys Berna. De asemenea, păstrează undeva în lotul tău pentru viitor două locuri pentru cartonașele lui Blaise Matuidi și Rodrigo Bentancur, la fel de free și la fel de montați pentru câteva intercepții care pot salva faze sau care te pot pune pe contraatac.

Schalke – Dortmund 1-2

Borussia Dortmund a luat liftul încă 3 etaje, lăsându-le pe Monchengladbach și Bayern să alerge după ea. Și ca să vezi, după toată fuga, nu vor găsi la final de cursă decât un zid galben. Să fie 2019 anul în care Dortmund câștigă Bundesliga, după ce Bayern și-a făcut cuib pe primul loc în ultimele 6 sezoane?

Derby-ul Ruhr-ului a fost câștigat de Borussia după golul lui Jadon Sancho, puștiul de 18 ani care a dat pe mute stadionul de 60 000 de suporteri ai lui Schalke. Cu al șaselea gol sezonul acesta, Sancho devine cel mai tânăr jucător al lui Dortmund care reușește să ajungă la acest prag. Iar în competiția FootballCoin ajunge la un prag de 413, 91 puncte în acest sezon. Golul de 1-0 al oaspeților a fost marcat de Thomas Delaney după assistul lui Reus. Cu 36.73 puncte în această etapă, Reus e aproape obligatoriu o piesă importantă din echipa ta, mai ales dacă tactica ta este să îți creezi o echipă puternică din jucători free, neînvinși de 14 etape în Bundesliga. Reus, Axel Witsel, Pulisic sună bine, nu?

Espanyol – Barcelona 0-4

Schimbăm limba, schimbăm orașul și ne regăsim în derby-ul catalan al lui Borja Iglesias și al lui Messi. Învingător la puncte și la impresie artistică, Lionel Messi, cu două baloane de aur trimise în poarta lui Espanyol din lovitură liberă. Luis Suarez și Ousmane Dembélé au completat scorul pe tabelă și cu acest 4-0 Barcelona se pune la adăpost de 3 puncte față de ocupanta locului 2, Sevilla. Odată cu meciul acesta, Messi ajunge la 23 de goluri marcate împotriva lui Espanyol în 32 de întâlniri cu rivala din oraș. 22 de victorii, 8 egaluri și doar 2 înfrângeri pentru Messi.

Variantele noastre pentru o eventuală echipă de Champions League pe care o poți crea în competiția free organizată special pentru seara de marți: Ousmane Dembélé (119.77 puncte în Uefa Champions League și 432.33  în La Liga), Clement Lenglet (203.34  puncte în La Liga și 136.95  în UCL) și Nelson Semedo (279.31  puncte în La Liga și 83.74 în UCL).

Și uite cum o recapitulare scurtă din weekend te ajută să te pregătești pentru Champions League și Europa League. Fă-ți echipa și înscrie-te în competițiile free dedicate fotbalului frumos din competițiile europene de săptămâna aceasta.