Vești bune pentru angajații Primăriei Slatina și cei din instituțiile subordonate. Începând din luna februarie, salariile lor vor crește cu 15%, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local care a introdus un amendament, chiar în ultimul moment, pentru a evita ”Ordonanța trenuleț”.
Pe data de 19 decembrie 2024, consilierii locali ai municipiului Slatina au votat, în unanimitate, majorarea cuantumului brut al salariului de bază cu 15%.
De această majorare vor beneficia funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Primăriei Municipiului Slatina, Poliției Locale, Direcției Administrare Străzi și Iluminat Public, Direcției de Protecție Socială și Clubului Sportiv Municipal Slatina.
În ședința Consiliului Local, primarul municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a explicat că a fost nevoie de câteva ajustări la proiectele de hotărâre pentru a aplica creșterile salariale și pentru respectarea cadrului legal.
Mai mult, el a subliniat că dacă această majorare ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025, există riscul ca măsura să fie anulată de „Ordonanță-trenuleț”.
”Dacă pot și să explic, ca să fie clar pentru toată lumea: mărirea pe care ați votat-o deja pentru angajații primăriei, dacă intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025, este posibil să fie anulată de ordonanța-trenuleț pe care o așteptăm cu toții spre sfârșitul anului”, a explicat primarul Mario De Mezzo.
În luna noiembrie a anului trecut, același Mario De Mezzo spunea că atât în Primăria Slatina, cât și în Compania de Apă Olt, unde instituția pe care o conduce este acționar, trebuie eficientizată activitatea.
Atunci, edilul afirma că lucrurile ar merge bine cu doar 300 de angajați din cei 550 existenți și că dacă ar fi după el ar face o restructurare masivă.
”Dacă ar fi după mine, eu mâine aș restructura. Și CAO și Primăria Slatina”, a spus Mario De Mezzo, în urmă cu două luni.
Potrivit raportului din septembrie 2024, ultima lună cu date disponibile despre salariile angajaților Primăriei Slatina, primarul avea un salariu brut de 21.735 lei și în plus, beneficia de 10.868 lei pentru alte drepturi și sporuri.
De asemenea, viceprimarul câștiga la acea vreme un salariu brut de 19.320 lei și de sporuri în valoare de 9.660 lei, în timp ce administratorul public avea 18.980 lei salariu brut și 9.490 lei sporuri.
La rândul său, directorul cabinetului primarului beneficia de un salariu de bază de 8.142 lei și un spor de 1.629 lei, iar secretarul municipiului avea un salariu de bază de 18.520 lei, fără sporuri. Asta în timp ce managerul public beneficia de un salariu de bază de 12.288 lei și de sporuri în cuantum de 6.144 lei.
La polul opus se aflau portarii și îngrijitorii care câștigau lunar suma de 3.700 lei brut, fără sporuri, muncitorii calificați, care aveau între 3.869 lei și 4.624 lei brut, în funcție de gradație, precum și șoferii care aveau un salariu brut maxim de 4.624 lei.