Sport

Ei sunt cei 4 jucători despre care Edi Iordănescu a dezvăluit că se retrag de la națională. E vorba de grupul FCSB! Exclusiv

Selecționerul Edi Iordănescu a dezvăluit, după 0-3 cu Muntenegru în Giulești, că patru dintre tricolori s-ar putea retrage de la echipa națională. Unul deja a făcut-o, cam toți fac parte din grupul FCSB!
21.06.2022 | 09:33
Ei sunt cei 4 jucatori despre care Edi Iordanescu a dezvaluit ca se retrag de la nationala E vorba de grupul FCSB Exclusiv
Fotbalistii romani printre care Alexandru Mitrita, Alexandru Cretu, Valentin Mihaila, George Puscas si Andrei Ratiu alaturi de selectionerul Edward Iordanescu la antrenamentul oficial de dinaintea meciului impotriva Muntenegru, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat la Centrul National de Fotbal din Migosoaia, luni 13 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Naționala României a suferit din plin la cele 4 meciuri de Liga Națiunilor din luna iunie. Un singur gol marcat, al victoriei cu Finlanda, trei eșecuri rușinoase și ultimul loc în grupă. Printre înfrângeri a apărut inclusiv categoria tricolorilor care vor să se retragă de la echipa națională! FANATIK a aflat despre cine este vorba.

Edi Iordănescu a vorbit despre 4 tricolori care vor să renunțe la echipa națională. Alin Toșca deja a făcut-o, ceilalți se mai gândesc!

Despre cei care au gânduri de retragere a vorbit selecționerul Edi Iordănescu în cele 26 de minute ale conferinței de presă ce a urmat umilinței cu Muntenegru, 0-3.

ADVERTISEMENT

Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă. În momentul în care am semnat contractul cu federaţia au fost patru jucători care intenţionau să se retragă. Unul dintre ei era Toşca, trageţi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totuşi este echipa naţională şi deciziile trebuie să fie pentru viitor”, a spus selecționerul după ultimul meci oficial al tricolorilor.

Iordănescu duce momentul retragerii celor patru înainte de debutul său. Lucrurile nu s-au schimbat însă nici în ultimele săptămâni! Într-adevăr, Alin Toșca, pe care Edi l-a nominalizat, a renunțat în aprilie. Ceilalți sunt și acum „cazuri actuale” la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

După eșecul de la Podgorica, prestația catastrofală l-a făcut pe Chiricheș să se gândească la retragere. Nu doar el, ci și decarul Alexandru Maxim, cu prestații de clasă în Turcia, și de nerecunoscut la naționala României. GSP a scris la două zile după 0-2 în Muntenegru despre această situație.

Nicolae Stanciu, marea surpriză de pe lista retragerilor! A transmis că s-a transferat în China pentru bani și poate rata naționala din acest motiv

Din informațiile FANATIK, al patrulea jucător la care făcea referire selecționerul este play-makerul Nicolae Stanciu, transferat la începutul anului în China, la Wuhan Three Towns.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a putut fi convocat la națională pentru acțiunea din iunie și din cauza problemelor cu Covid-ul în China. Dar și pentru că nu avea meciuri în picioare din decembrie 2021. Peste toate s-a suprapus însă intenția lui de a renunța la echipa națională.

FANATIK a aflat că mijlocașul a avut mai multe discuții cu staff-ul tricolor în care a recunoscut că transferul său în China a fost o alegere în primul rând financiară. Ardeleanul era conștient că va fi destul de dificil să mai fie chemat la națională. Selecționerul ar fi încercat să-i transmită că e om de bază, că are nevoie de el. Lucrurile nu par închise în privința lui Stanciu, lămurirea definitivă o vom avea în septembrie, la dubla din 23 și 26, în Finlanda și cu Bosnia.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu dacă e bine să ne retragem de la naţională cât încă suntem în activitate. Sunt păreri şi păreri. Sunt unii jucători care au făcut-o deja, cum e Cristi Săpunaru, dar la el a fost o cu totul altă situaţie” – Dragoș Grigore, Rapid

Stanciu nu e la prima intenție de a se retrage din națională. Cosmin Contra a dezvăluit exclusiv pentru FANATIK episodul din 2019

Nicolae Stanciu nu e la prima intenție de a se retrage de la naționala României. S-a întâmplat și în vara lui 2019, iar dezvăluirile în premieră au fost făcute pentru FANATIK de Cosmin Contra, selecționerul de atunci.

Nimeni nu știe că după meciul din Malta, în avion, Nicușor mi-a spus că el nu vrea să facă probleme echipei naționale, că nu vrea să apară discuții din cauza lui. Că nu mai vine dacă lumea asta vrea și crede despre el. El iubește foarte mult echipa națională, dar nu vrea să încurce pe nimeni. Am avut o discuție foarte lungă cu el.

Chiar a spus: „Mister, eu nu vreau să-ți fac probleme din acest punct de vedere” Am rămas un pic surprins, dar lumea nu-și dă seama. Sunt jucători care suferă, au familii care suferă, au soții, copii, părinți, care citesc tot ce se scrie”, a declarat Contra în exclusivitate pentru site-ul nostru în iunie 2019. Contra se afla în Italia, unde naționala de tineret a lui Rădoi făcea valuri.

Trebuie să greșești în viață ca să-ți dai seama de anumite lucruri. Așa și în cazul lui Stanciu. Nicușor simte că după ce a luat decizia de a merge în Arabia Saudită e privit ca un paria în fotbalul românesc! Vrea să revină în Europa cât mai repede” – Cosmin Contra, 17 iunie 2019

Coincidență sau mai degrabă nu, și în 2019 când dorea să se retragă, și acum, Stanciu plecase din fotbalul european după banii asiaticilor! În ianuarie 2019 Al Ahli a plătit Spartei Praga 10 milioane de euro pentru mijlocaș. În vara lui 2019, după doar câteva luni, Stanciu revenea în Cehia, la Slavia, cu care a făcut performanță doi ani și jumătate.

În martie, Wuhan a plătit 4 milioane de euro cehilor și Nicușor a semnat cu chinezii până în decembrie 2024!

  • 54 de meciuri și 11 goluri are Stanciu la naționala României, pentru care a debutat pe 23 martie 2016, în amicalul de la Giurgiu, 1-0 cu Lituania

Tricolorii cu intenții de retragere de la națională fac parte din grupul FCSB și au fost influențați și de decizia lui Tătărușanu! Excepția Maxim

Există și o legătură între tricolorii care cochetează în perioada asta cu retragerea de la echipa națională. Toșca și-a dus deja planul până la capăt. Din intimitatea echipei naționale, răzbate informația că decizia lui Ciprian Tătărușanu de la finalul lui 2021 are o influență importantă cu ceea ce se întâmplă azi.

Și „Tătă”, și Toșca, și actualul căpitan Vlad Chiricheș, și Nicolae Stanciu fac sau făceau parte din așa-numitul grup FCSB de la echipa națională. Au jucat și mult timp împreună la echipa lui Gigi Becali, se înțeleg și acum foarte bine. Decizia-bombă a lui Tătărușanu de anul trecut s-a rostogolit se pare ca un bulgăre.

Știrea cu retragerea lui Tătărușanu a venit, pentru mine, ca un trăsnet! Cu 6 luni în urmă îmi spusese că vrea să apere cât mai mult” – Florin Niță, ex-FCSB, pentru FANATIK

Excepția în situația actuală este Alexandru Maxim, a cărui carieră nu s-a intersectat cu FCSB. Jucătorul din Piatra Neamț și-a manageriat singur, de tânăr, drumul în viață și în carieră.

Interesant totuși și în cazul său este că s-a format la FC Ardealul Cluj alături de, printre alții, … Vlad Chiricheș! Ambii au plecat de la Cluj în vara lui 2007: Alex la Espanyol U19, iar Vlad la juniorii Benficăi Lisabona! Dar au rămas prieteni! Mai ales că în 2011 s-au regăsit la Pandurii, apoi doar la naționala pe care acum se gândesc să o bifeze la trecut!

  • 2,5 milioane de euro anual este salariul lui Nicușor Stanciu la Wuhan Three Towns
  • 5,5 milioane de euro este cota actuală a mijlocașului care a împlinit 29 de ani pe 7 mai. Vârful carierei lui Stanciu a fost 8 milioane de euro în toamna lui 2016, când Anderlecht l-a cumpărat de la FCSB
ADVERTISEMENT