News

Ei sunt cei 9 polițiști eroi de la Matei Balș: Și-au pus viața în plan secund, salvând 15 persoane

31.01.2021 | 15:11
Ei sunt cei 9 politisti eroi de la Matei Bals Siau pus viata in plan secund salvand 15 persoane
ADVERTISEMENT

Tragedia de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală de vineri nu are eroi doar printre medici. Un număr de 9 polițiști și-au riscat viața pentru a scoate din flăcări nu mai puțin de 15 suflete.

Numărul victimelor de la tragedia de vineri a ajuns la șase, iar ulterior, duminică, a mai murit o persoană. Bilanțul tragic putea fi însă unul mult mai mare dacă la fața locului nu se aflau eroii din prima linie a salvatorilor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă pompieri, la Matei Balș au activat și mai mulți agenți din Poliție. Nouă dintre ei nu au mai ținut cont de niciun risc și au intrat pur și simplu în foc pentru a-și ajuta semenii. Și au reușit. Datorită lor, cel puțin 15 persoane sunt acum în viață.

Cei 9 polițiștii eroi care au salvat 15 pacienți din incendiul de la Matei Balş

Până în prezent s-a discutat de intervenția de excepție a pompierilor, una eficientă și rapidă. S-a discutat și s-au prezentat medici și asistente eroi, care au salvat pacienți, însă nu s-a discutat de intervenția celor din Poliției la Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol sunt prezentați 9 agenți din Poliție care au intervenit și ei, umăr la umăr cu pompierii, la tragedia de vineri.

Angajații din Poliție nu au stat pe gânduri atunci când a venit vorba de salvarea unor pacienţi bolnavi de Covid-19 şi, în ciuda faptului că nu aveau echipamente de protecţie, nici împotriva COVID, nici pentru incendii, poliţiştii au intrat în pavilionul cuprins de flăcări şi i-au salvat pe pacienţi.

ADVERTISEMENT

Vineri dimineaţă, 29 ianuarie 2021, la ora 05.04, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 au fost primii care au ajuns la Institutul Matei Balş, acolo unde, cu numai două minute înainte fusese semnalat un incendiu uriaş.

”La ora 05:05, după sosirea la fața locului, au solicitat sprijin colegilor din cadrul Secției 7 Poliție, iar la ora 05:09, în urma unei explozii ce a avut loc la parterul unității medicale, au pătruns cu toții în saloane și au procedat la evacuarea unui număr de 15 pacienți infectați cu virusul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Și daca vă întrebați dacă au avut anumite echipamente de protecție sau dacă au fost recompensați in vreun fel până acum, vă spunem noi că nu.

MAI are cu totul alte standarde după care promovează profesionalismul, secretarele care fac cele mai bune cafele și șoferii care conduc cel mai bine ajung să fie decorați cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit.

Iar pe de altă parte Guvernul găsește de cuviință să “recompenseze” curajul, devotamentul și profesionalismul polițiștilor prin înghețări salariale.

Aceștia sunt eroii care și-au pus viața în plan secund, salvând 15 persoane care nu ar fi avut nicio șansă în fața incendiului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Sindicatul Europol.

Ei sunt cei 9 polițiști eroi de la Matei Balș: Și-au pus viața în plan secund, salvând 15 persoane. Sursa foto: Europol

Cine sunt cei 9 polițiști eroi de la Matei Balș

Sindicatul din Poliție îi prezintă pe cei 9 agenți care și-au riscat viața, fără să stea pe gânduri, la tragedia de vineri, 29 ianaurie.

Ei sunt poliţiştii care au salvat 15 pacienţi bolnavi din incendiul de la Institutul Matei Balş:

  • Secţia 6 Poliţie: Agent Sodolescu Alexandru; Agent Hapa Nicusor; Agent Principal Dobre Cristian; Agent Blideanu Mihaela.
  • Secţia 7 Poliţie: Agent Șef Călin Constantin; Agent Șef Mihai Dragoș; Agent Mincu Gabriela; Agent Miu Madalina; Agent Diaconu Mihai”, mai anunță Sindicatul Europol.
ADVERTISEMENT