Life

Ei sunt cei doi elevi români care vor studia la cele mai prestigioase academii militare din Statele Unite ale Americii. Cum a fost posibil

Cei doi elevi români care vor studia la cele mai prestigioase academii militare din Statele Unite ale Americii. Cum au reușit această performanță.
15.06.2023 | 00:24
Ei sunt cei doi elevi romani care vor studia la cele mai prestigioase academii militare din Statele Unite ale Americii Cum a fost posibil
Doi elevi români, admiși la academii militare de prestigiu din SUA. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi elevi români vor studia la cele mai prestigioase academii militare din Statele Unite. Sunt absolvenți ai Colegiului Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și au reușit să-și îndeplinească un vis măreț.

Cei doi elevi români care vor studia la cele mai prestigioase academii militare din Statele Unite ale Americii

Cei doi elevi din cadrul Colegiului Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au primit șansa vieții lor. Aceștia vor avea ocazia să studieze la una dintre cele mai renumite academii militare din SUA.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre elevul plutonier-major Marius-Alin Curcă și de eleva sergent-major Alexia Ursuțu. Cei doi tineri se vor forma ca ofițeri în cadrul United States Military Academy West Point, respectiv United States Air Force Academy Colorado Springs. În ultimii ani, au studiat din greu pentru a ajunge la asemenea unități de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al colegiului, Francesca Șindilar, a spus că amândoi s-au antrenat din greu și s-au perfecționat la limba engleză pentru a ajunge atât de departe. Au reușit să-și îndeplinească visul, după multă muncă.

ADVERTISEMENT

“Timp de trei ani au sperat că vor ajunge cadeți ai academiilor din SUA, iar acum, când au trecut și de ultimele examene, ștefăniștii își aduc aminte cum a început ‘visul american’”, au transmis reprezentanții colegiului, potrivit Monitorul de Suceava.

Originar din orașul Hârlău, județul Iași, Marius a fost admis printre primii în cadrul Colegiului Național Militar “Ștefan cel mare”. Încă din primul an de liceu, tânărul a știut că vrea să studieze în SUA. Anul acesta, el s-a înscris pentru singurul loc alocat elevilor români de la academia din SUA.

ADVERTISEMENT

În toți cei patru ani de liceu, Marius a muncit pentur visul lui și a avut performanțe remarcabile la învățătură. A aflat de la o fostă colegă despre posibilitatea de a se înscrie la această unitate de învățământ. A fost motivat să reușească încă de când a decis să se îndrepte către această direcție.

“Nu consider că am făcut nimic extraordinar, nu sunt primul și cu siguranță nici ultimul, ci fac parte dintr-un lung șir de oameni care și-au dorit să-și depășească condiția, să demonstreze că orice este posibil, că totul ține de cât de mult îți dorești și cât ești dispus să sacrifici”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cum a decis Alexia Ursuțu să studieze în străinătate

Alexia Ursuțu este originară din comuna Bogdănești din Suceava și a vrut încă din copilărie să îmbrace uniforma militară. Și-a dorit să intre la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” și a reușit să-și îndeplinească visul. Pe parcursul celor patru ani petrecuți la liceu, tânăra a demonstrat că acolo este, într-adevăr, locul ei.

A avut rezultate excepționale la mai multe concursuri și olimpiade școlare. Alexia a fost sprijinită de colegi și de profesori, precum și de cadrele militare de-a lungul celor patru ani de liceu. Eleva este sigură că alegerea unui liceu militar a fost cea mai bună pentru ea.

De altfel, Alexia nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a ales United States Air Force Academy. A avut o pasiune pentru forțele aeriene încă din primul an de liceu.

Din acel moment și până acum am continuat să mă informez cu privire la programul și oportunitățile oferite de această academie, iar ceea ce pot spune nu este decât că m-a fascinat din ce în ce mai mult.

Sunt sigură că mă voi integra cu succes în acest mediu academic și că voi avea șansa să îmi îmbunătățesc toate atuurile”, a declarat tânăra.

Marius și Alexia nu sunt singurii absolvenți care își vor continua studiile militare la o academie de prestigiu din SUA. Reprezentanții colegiului militar din Câmpulung Moldovenesc se mândresc cu cei care au reușit să ajungă atât de departe.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!