Fotbal intern

Ei sunt cei mai buni jucători under 21 ai anului în campionat. Patru fotbaliști sunt ai FCSB

31.12.2019 | 15:57
Ei sunt cei mai buni jucatori under 21 ai anului in campionat Patru fotbalisti sunt ai FCSB
ADVERTISEMENT

FRF a anunțat cel mai bun prim 11 în viziunea forului a jucătorilor under 21 din acest an calendaristic. Există și câteva surprize: Cristi Manea a prins postul de fundaș dreapta deși nu joacă la FCSB, iar alegerea portarului îi va face pe Gigi Becali și Viorel Moldovan să ia foc :).

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2.40 este cota pentru ”1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Cei mai buni jucători under 21 din Casa Pariurilor Liga 1 în 2019. FCSB are patru titulari

Postul de portar titular al under 21 a născut o contriversă destul de mare în această toamnă. Viorel Moldovan s-a arătat șocat de faptul că Marian Aioani, cel care e integralist meci de meci la Chindia, nu a fost titularizat de Mirel Rădoi, în detrimentul său fiind ales Andrei Vlad de la FCSB.

Numai că Federația Română de Fotbal a dat alt verdict pentru 2019, și acesta nu va fi nici pe placul lui Moldovan și nici al lui Gigi Becali. Asta pentru că alegerea FRF nu este nici Aioani, nici ”Messi al portarilor”, ci Cătălin Căbuz.

ADVERTISEMENT

”Goalkeeper-ul de 23 de ani din Avrig reprezintă un câștig pentru Liga 1 și o speranță confirmată”, scriu cei de la FRF despre jucătorul care a evoluat pentru Hermannstadt și Viitorul în 2019.

Postul de fundaș dreapta îi revine tot lui Cristi Manea. Fotbalistul adus la FCSB pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri din vară nu a evoluat decât sporadic pentru roș-albaștri, iar Gigi Becali vrea să scape de el în această iarnă, anunțîndu-l deja în fața întregii echipe că Valentin Crețu este prima opțiune pentru primul 11 al lui Bogdan Vintilă. 

ADVERTISEMENT

În linia de fund a federalilor lipsește un stoper, asta pentru că titularul de drept al naționalei conduse până la finele lui 2019 de Rădoi, Alex Pașcanu, a jucat exact la fel de puțin precum a făcut-o și Manea la FCSB, fiind ignorat inițial și apoi criticat de Dan Petrescu. Astfel, Virgil Ghiță și Radu Boboc sunt jucătorii trecuți ca titulari în centrul apărării, deși ultimul este fundaș lateral. Defensiva e completată de Florin Ștefan, prezență constantă pe flancul stâng la Sepsi.

Cicâldău, Ianis Hagi și Darius Olaru sunt titularii liniei de mijloc. Primul și al treilea sunt alegeri normale, fiind în primul 11 meci de meci la formațiile lor de club, Craiova și Gaz Metan. Olaru chiar se va alătura FCSB, din câte se pare chiar din această iarnă.

ADVERTISEMENT

La Ianis sunt cunoscute problemele pe care le-a avut la Genk, el fiind exilat pe banca de rezervă de Felice Mazzu, și speră că acestea se vor rezolva odată cu schimbarea de antrenor.

Atacul  e format din tripleta Dennis Man, Florinel Coman și Valentin Mihăilă. E alegera logică, pentru că Florinel e golgheterul la zi din Casa Pariurilor Liga 1, Man și-a revenit după accidentare și e pilon de bază al echipei lui Vintilă iar Mihăilă a fost marea surpriză a Craiovei în acest sezon, remarcându-se și la naționala de tineret cu un hattrick împotriva Irlandei de Nord.

  • Primul 11 al jucătorilor under 21 din campionat: Căbuz – Manea, Ghiță, Boboc, Ștefan – Cicâldău, Olaru, I.Hagi – Man, Coman, Mihălă

Ca mențiune specială, Tudor Băluță e al 12-lea nume care a fost inclus în top, însă asta doar pentru ce a făcut în prima parte a anului și, mai ales, la Europeanul de Tineret.  Fostul jucător al Viitorului a prins un transfer care suna excelent, la Brighton, în Premier League, însă care l-a trimis și direct la echipa a doua, el neprinzând decât un loc de titular într-un amical în startul sezonului!

 

ADVERTISEMENT