Ei sunt golgheterii celor mai tari campionate din Europa! Îi ai deja în echipa ta la football fantasy?

22.03.2019 | 18:24
Ei sunt golgheterii celor mai tari campionate din Europa Ii ai deja in echipa ta la football fantasy

Cea mai bună apărare este atacul, nu? Dacă cei responsabilizați cu cel mai frumos lucru din lumea fotbalului, golul, dau randament, nu are de ce să te doară capul. Ești securizat în atac, relaxat în apărare. Și fericit și la football fantasy, pentru că jucătorii pe care ai mizat ți-au făcut puncte. Așa că fericirea la football fantasy apare când ești inspirat și iei în echipa ta fotbaliștii aflați pe val sau capabili de surprize.

Facem o radiografie pe bază de goluri și căutăm cei care au înscris de cele mai multe ori până acum în cele mai bune campionate din Europa. Unii free, alții pe care îi poți lua cu XFC, asta dacă bugetul îți permite. Dacă nu, planul e simplu: înscrie-te în competițiile FootballCoin, care vor reveni pe site din 26 martie, câștigă-le și bucură-te de premiile în XFC, adică ia-ți ce jucător vrei.

Zilele astea ne ocupăm cu meciurile naționalelor și sperăm la o victorie a României în fața Suediei. Și avem și tot timpul din lume să analizăm jucătorii pe care îi putem lua în echipele de football fantasy, când reluăm competițiile pe site.

Cine sunt golgheterii campionatelor tari ale Europei? Ne organizăm și îi listăm aici, apoi treaba ta este să vezi cine se potrivește mai bine în echipa ta.

Sergio Agüero

Sergio, pe care prietenii îl știu și după porecla “Kun”, inspirată din desenele copilăriei argentinianului. Sau după porecla “omul care sigur va avea statuie în fața stadionului Etihad”, datorită golurilor pentru City, în special unul. La finalul primului sezon petrecut la City, Kun a înscris golul câștigării titlului în minutul 94 al meciului cu QPR. Așa a câștigat Manchester City titlul după 44 de ani de așteptare. Și acest aspect o să rămână în istoria clubului lipit de un singur jucător.

E pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Premier League, cu 18 goluri, urmat îndeaproape de Salah, Aubameyang, Kane și Mane, cu 17 goluri. Și nu numai în Premier League Kun a găsit rețeta golurilor. În Champions League are 5 goluri și e partea indispensabilă care completează puzzle-ul perfect al lui Pep: câștigarea trofeului atât de râvnit. Pep zice despre jucătorul lui: “Sergio este o legendă și e parte din istoria clubului. Numerele lui Aguero vorbesc de la sine – este extraodinar.”

Trei ani la Independiente, 5 la Atletico Madrid și 8 la City, unde povestea lui nu s-a încheiat și nici șirul lui de goluri. “Ideea ca un englez să aibă ca idol un argentinian e foarte rară. Planul meu e să rămân aici, pentru că știu sigur că vom ajunge la același nivel ca Barcelona și Real Madrid.” (Kun Aguero)

Kylian Mbappe

Cu 26 de goluri în actualul sezon de Ligue 1, Kylian Mbappe este considerat noul fenomen al fotbalului mondial. Chiar dacă de-abia a împlinit 20 de ani, tânărul francez a doborât deja câteva recorduri, devenind cel mai tânăr fotbalist francez care marcheză la Cupa Mondială și al doilea jucător, după Pele, care înscrie în finala acesteia.

Mbappe și-a început cariera la academia lui Bondy, un mic club din Paris, urmând ca la 16 ani să debuteze pentru AS Monaco, în tricoul căruia a obținut primul său titlu de campion al Franței. Transferat la Paris Saint-Germain pentru suma de 180 milioane de euro, francezul a devenit al doilea cel mai scump fotbalist din lume, după colegul său din atac, Neymar Jr.

După un prim sezon de excepție la Paris, unde a câștigat campionatul, Cupa Franței și Cupa Ligii, Mbappe și-a trecut pe listă și Cupa Mondială, alături de o listă lungă cu alte premii individuale, printre care “Jucătorul francez al anului 2018” și “Cel mai bun tânăr jucător al anului 2018”.

Leo Messi

Într-o luptă constantă cu Cristiano Ronaldo pentru supremația în fotbal,  Lionel Messi are un alt sezon de invidiat la Barcelona, clubul pentru care joacă din 2001. Cu 29 de goluri în sezonul curent de La Liga, argentinianul este pregătit să ridice al 10-lea său trofeu de campion al Spaniei, clubul catalan având un avans de 10 puncte peste locul secund. Nici în Champions League lucrurile nu stau prea rău pentru Messi, căci Barca s-a calificat recent în “sferturi”, unde va întâlni Manchester United.

Cu 32 de trofee cucerite alături de Barca, cu goluri pe bandă rulantă aproape în fiecare partidă și cu o poftă de joc remarcabilă, superstarul argentinian duce o luptă acerbă pentru câștigarea Balonului de Aur cu Cristiano Ronaldo, transferat la Juventus vara trecută.

Probabil că duelul va fi câștigat de cel care va obține trofeul Champions League, iar lupta se va strânge și mai mult în cazul unei finale Barcelona – Juventus. Până atunci, Barca mai are de trecut câteva praguri, începând cu cele 10 etape rămase în La Liga și cu “dubla” de foc contra “diavolilor” lui Solskjær.

Lionel Messi

Robert Lewandowski

Căpitanul echipei naționale a Poloniei, idolul copiilor polonezi care vor să se facă fotbaliști, jucătorul pentru care fanii lui Bayern au șters din memoria recentă ca a îmbrăcat tricoul Borussiei, atât de mare e admirația pentru el.

Are 18 goluri marcate în Bundesliga, blocând locul 1 din clasamentul celor mai buni marcatori și aflându-se la diferență liniștitoare de 3 puncte de Reus. Zicem liniștitoare, pentru că Lewa va mai marca și diferența, probabil, se va mări.

Robert Lewandowski a fost mereu ales în echipa anului din Bundesliga în toate sezoanele în care a jucat în Germania. Mai mult decât atât, a ieșit de două ori golgheterul sezonului și poate anul ăsta va fi a treia oară. Numit “Jucătorul anului” în Bundesliga în sezonul 2016-2017, a înscris peste 190 de goluri pe pământ nemțesc și doar pentru aceste motive știi bine că merită un loc în echipa ta la FootballCoin. Mai ales că este free.

Fabio Quagliarella

Pe când echipa lui e în clasamentul Italiei pe locul 9, căpitanul ei se ține mândru și drept pe primul loc în topul golgeterilor, devansându-l pe Cristiano Ronaldo cu 2 goluri și ajungând la 21 de reușite în acest sezon, plus 7 assist-uri. A înscris un gol chiar și în meciul direct cu Juventus, dar nu a fost de-ajuns, pierzând cu 2-1. Cu 5 goluri în ultimele 4 meciuri, italianul este o variantă certă pentru sfârșitul de sezon în Serie A, pentru că este în formă și pentru că Sampdoria e la 3 puncte de o eventuală calificare în Europa League. Așa că are nevoie de goluri, goluri, goluri.

31 de ani are Fabio și 20 de ani de carieră fotbalistică doar în Italia. Fidel jocului italienesc în care știm prea bine cât de importantă este apărarea, Fabio e fotbalistul care înscrie, pentru că preferă bucuria fanilor decât scorul de 0-0. Așa cum tu ai nevoie de puncte în competițiile de pe FootballCoin. Numitorul comun? Fabio.

Haris Seferovic

15 goluri îl poziționează pe Haris în fruntea topului celor mai buni marcatori din Portugalia. Elveția, Italia, Spania și acum Portugalia, drumul elvețianului care a înscris pentru Benfica cele mai multe goluri pentru un club în toată cariera lui, 19 în 41 de partide jucate. Seferovic este acum accidentat, nereușind să joace în ultimele două meciuri din campionat, precum nici în în ultimul meci cu Dinamo Zagreb în Europa League.

Fii cu ochii pe el și dă-i o șansă în echipa ta, în cazul în care revine și e apt de joc și de strâns puncte.

Studiază piața jucătorilor pasionați de goluri, bucură-te de meciurile echipelor naționale și de pe 26 martie fă-ți echipa pentru campionatele dedicate celor mai tari competiții din Europa.