Fotbal intern

Ei sunt jucătorii pe care Dinamo îi aduce pentru regula U 21 din sezonul viitor! Un titular din Liga 1 Betano, situație incertă. EXCLUSIV

25.04.2019 | 15:40
Ei sunt jucatorii pe care Dinamo ii aduce pentru regula U 21 din sezonul viitor Un titular din Liga 1 Betano situatie incerta EXCLUSIV

Formația din Ștefan cel Mare are în plan să întărească lotul actual la nivelul fotbaliștilor tineri. FANATIK a aflat cine sunt jucătorii pe care Dinamo îi aduce pentru regula U 21 din sezonul viitor. În mod paradoxal, numele cel mai sonor dintre cei care ar putea îmbrăca tricoul alb-roșu are șanse mici să ajungă sub comanda lui Mircea Rednic.

Ei sunt jucătorii pe care Dinamo îi aduce pentru regula U 21 din sezonul viitor! Robert Moldoveanu și Marco Ehmann, în fruntea listei

FRF a decis ca începând cu sezonul 2019/2020 formațiile din Liga 1 să fie obligate să aibă la startul meciurilor minimum doi jucători eligibili pentru naționala U 21! Până acum cluburile trebuiau să folosească un singur astfel de fotbalist, iar noua normă a stârnit deja panică în rândul multor echipe. În cazul celor de la Dinamo București, conducerea a pregătit din timp acest moment. Astfel, Mircea Rednic are de câteva luni la echipă un grup de 6 tineri: Geani Crețu, Alexandru Longher, Gabriel Răducan, Cătălin Măgureanu, Denis Ciobotariu și Ricardo Grigore.

Dintre aceștia, ultimii doi au jucat cel mai mult și se vor lupta, mai mult ca sigur, pentru un post de titular în sezonul viitor. FANATIK a aflat că, pe lângă cei 6, șefii lui Dinamo au decis să se bazeze din vară și pe doi dintre jucătorii împrumutați în acest an în Liga 2: Marco Ehmann, care va reveni de la Farul, și Robert Moldoveanu, care se va întoarce de la Petrolul.

Robert Moldoveanu Petrolul Ploiești
Robert Moldoveanu a impresionat la Petrolul Ploiești. Atacantul a reușit să marcheze un gol senzațional din foarfecă în derby-ul cu U Cluj

Ion Gheorghe, dilema “câinilor”

Un alt fotbalist pe care Dinamo l-ar putea folosi din vară pentru regula U 21 este Ion Gheorghe, mijlocașul celor de la FC Voluntari. Formația alb-roșie are o clauză de 50.000 de euro prin care îl poate răscumpăra pe jucător. Deși a evoluat în 25 de jocuri din Liga 1 și a dat 6 pase de gol, Ion Gheorghe nu i-a convins pe deplin pe dinamoviști.

Aceștia consideră că mijlocașul a evoluat la Voluntari fără presiune, pentru că nu avea un concurent real în privința reguli U 21, dar sunt și reticenți pentru că trebuie să scoată bani din conturi. O decizie finală în privința lui se va lua la finalul sezonului.

Ion Gheorghe
Ion Gheorghe este titular indiscutabil la FC Voluntari, fiind foarte apreciat de italianul Cristiano Bergodi

Șanse pentru copii

Mircea Rednic îi va testa pe tinerii fotbaliști ai lui Dinamo pe care îi are deja în lot în perioada următoare. Tehnicianul are de gând să le dea șansa să joace lui Geani Crețu, Alexandru Longher, Gabriel Răducan și Cătălin Măgureanu după ce Dinamo va scăpa definitive de grijile retrogradării.

Acest lucru se va putea întâmpla dacă echipa va câștiga meciul de la FC Voluntari, din etapa viitoare. Așadar, Rednic le va oferi minute importante celor patru în returul play-out-ului. În funcție de prestațiile din cele 7 meciuri, tehnicianul va decide care dintre ei vor rămâne în lot și pentru sezonul următor și care vor fi “ghidonați” spre alte echipe din Liga 1 sau din Liga 2.

200 de mii de euro este cota lui Ion Gheorghe conform Transfermarkt